Παναθηναϊκός: Ξορκίζοντας παλιούς εφιάλτες

Παναθηναϊκός: Ξορκίζοντας παλιούς εφιάλτες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέναντι στην ομάδα που τον κλόνισε όσο καμιά άλλη τα τελευταία χρόνια θα βρεθεί απόψε (21.30) ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, σε μια αναμέτρηση που κρύβει πολλά περισσότερα από τη δίψα για ρεβάνς εκείνου του οδυνηρού ευρωπαϊκού αποκλεισμού τον Αύγουστο του 2015. Δύο χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει και στις δύο ομάδες, αλλά η Γκαμπάλα του σήμερα μοιάζει κατά τον Μαρίνο Ουζουνίδη πιο ισχυρή από την ομάδα που προκάλεσε εκείνο το σοκ και όλα τα δεινά που ακολούθησαν: «Υπήρχαν τότε μεγαλύτερες φιλοδοξίες από όσο έπρεπε και ο αποκλεισμός έφερε μία σειρά άσχημων γεγονότων. Η Γκαμπάλα τώρα είναι πιο έμπειρη και πιο καλή ομάδα. Στην Πολωνία μπήκαν και έπαιξαν το παιχνίδι τους με αυτοπεποίθηση. Είναι κάτι που το έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια με προκρίσεις και παρουσία στους ομίλους. Δεν υπάρχουν πια εύκολα παιχνίδια, ούτε τίθεται θέμα εκδίκησης».

Η προσέγγιση αυτή δείχνει ότι οι «πράσινοι» έχουν συνειδητοποιήσει τον βαθμό δυσκολίας κι ας αποδέχθηκε ο προπονητής τους τον τίτλο του φαβορί λόγω της ευρωπαϊκής οντότητας που έχουν οι δύο σύλλογοι, χωρίς να παραγνωρίζει ότι ο ένας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε καθοδική πορεία και ο άλλος σε ανοδική. Ο Ουζουνίδης τόνισε ότι οι παίκτες του δεν είναι έτοιμοι στο 100% μιας και το αποψινό ματς είναι το πρώτο επίσημο της περιόδου, θεωρεί, όμως, ότι είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και ξέρουν τις δυσκολίες: «Αυτή την εποχή είναι σημαντικό να είσαι έτοιμος στο μυαλό, γιατί στα πόδια δεν μπορείς να είσαι. Η Γκαμπάλα έχει διαστήματα που είναι καλά οργανωμένη και διαστήματα που είναι απείθαρχη. Εχει μειονεκτήματα, αλλά ο τρόπος που παίζει γίνεται επικίνδυνος. Αλλες φορές κάνει επίθεση με επτά κι οκτώ παίκτες κι άλλες αμύνονται όλοι μαζί. Το πρώτο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε. Αν τα καταφέρουμε χωρίς να δεχθούμε γκολ, ακόμα καλύτερα. Ανεξάρτητα απ’ αυτό, δεν τελειώνει κάτι στο πρώτο παιχνίδι. Υπάρχει και δεύτερο. Πρέπει να παίξουμε καλά και στα δύο».

Απουσίες και κόσμος

Η προετοιμασία έκλεισε χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής, με μόνες σημαντικές απουσίες αυτές του Βιγιαφάνες και του Κουτρουμπή. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και η Λεωφόρος αναμένεται να είναι απόψε σχεδόν γεμάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή