Πρ. Παυλόπουλος: Ρύθμιση του χρέους και λύση Κυπριακού

Πρ. Παυλόπουλος: Ρύθμιση του χρέους και λύση Κυπριακού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς τους εταίρους, αλλά προς και τη διεθνή κοινότητα, ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και πως και εκείνοι οφείλουν να πράξουν το ίδιο, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος σε ομογενείς φοιτητές από τις ΗΠΑ που μετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα κατασκηνώσεων της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι με πολλές θυσίες των πολιτών η Ελλάδα μετέχει και θα συνεχίσει να μετέχει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, ανταποκρίθηκε στη μεγάλη πρόκληση του προσφυγικού, αλλά και αποτελεί πραγματικό πυλώνα του ΝΑΤΟ.

«Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό, εμείς θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί. Πλην όμως η Ελλάδα περιμένει και από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα, και εκείνοι να πράξουν αυτό που τους αναλογεί έναντι της Ελλάδας. Παραδείγματος χάριν, στο θέμα της Ευρώπης περιμένουμε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ευρώπης σχετικά με το ελληνικό χρέος και όποιες άλλες υποχρεώσεις έχει αναλάβει η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας: «Περιμένουμε επίσης από την Ευρώπη και από τη διεθνή κοινότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε ένα μείζον ζήτημα που δεν είναι ελληνικό ή κυπριακό, αλλά είναι διεθνές και ευρωπαϊκό, το Κυπριακό. Δεν μπορεί να ανέχεται ούτε η Ευρώπη ούτε η διεθνής κοινότητα αυτό το όνειδος της τουρκικής εισβολής και κατοχής».

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε πως με βάση το άρθρο 4 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προσδιορίζει την κυριαρχία ενός κράτους-μέλους, η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να συνοδεύεται από εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής.

Τέλος, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίσθηκε βέβαιος ότι «κάθε χρονιά που θα περνάει, η Ελλάδα θα ξαναβρίσκει τον δρόμο της και θα έχει κυρίως την προοπτική που της αναλογεί με βάση την ιστορία της, αλλά και με βάση τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει γενικότερα και στην Ευρώπη και στη διεθνή σκηνή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή