Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ένας mega-star του κινηματογράφου όπως ο George Clooney, συναντά στην οθόνη έναν πραγματικό αστέρα της NASA, τον αστροναύτη Buzz Aldrin, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συναρπαστικό. Κι αυτό γιατί ο Clooney έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ένα ίνδαλμα των παιδικών του χρόνων που σημάδεψε εκείνον, την οικογένειά του, τον αμερικανικό λαό αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Με αφορμή την 60ή επέτειο από τη γέννηση του εμβληματικού χρονογράφου OMEGA Speedmaster, 48 χρόνια μετά τον πρώτο περίπατο του ανθρώπου στη Σελήνη, η OMEGA δημιούργησε το «Starmen», ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο θρύλοι: ο πρώτος του κινηματογράφου και ο δεύτερος του διαστήματος.

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen-1

Σε ένα σινεμά στο Λονδίνο, ο George Clooney γνωρίζει τον ήρωα της παιδικής του ηλικίας, τον αστροναύτη Buzz Aldrin. Παρακολουθούν μαζί πρωτότυπο υλικό από την αποστολή Apollo 11 στο φεγγάρι, μοιράζονται αναμνήσεις και ξαναζούν την ιστορική προσελήνωση. Από αυτή τη συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο εμβληματικός χρονογράφος της OMEGA, που φορούσαν οι αστροναύτες κατά τη διάσημη διαστημική αποστολή.

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen-2

Αν και έχει υποδυθεί τον αστροναύτη περισσότερες από μια φορές, ελάχιστοι γνωρίζουν σχετικά για την αγάπη του George Clooney για την εξερεύνηση του διαστήματος. Ο Clooney μεγάλωσε τη δεκαετία του 1960 και ήταν 8 ετών όταν οι Neil Armstrong και Buzz Aldrin πάτησαν πρώτοι στη Σελήνη. Όπως και για τα περισσότερα παιδιά της γενιάς του, οι αστροναύτες ήταν οι ήρωές του και το να ταξιδέψει στο διάστημα το όνειρο του.

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen-3

«Ήταν η πιο συναρπαστική περίοδος να είσαι παιδί», αναφέρει ο Clooney. «Γνωρίζαμε όλα τα ονόματα των αστροναυτών. Τρώγαμε ακόμη και το φαγητό που αυτοί έτρωγαν. Κατά την διάρκεια κάποιων οικογενειακών διακοπών μας, περάσαμε με το αυτοκίνητο μέσα από την πόλη που γεννήθηκε ο Neil Armstrong, απλά γιατί θέλαμε να περάσουμε από την πόλη που γεννήθηκε. Οι αστροναύτες σήμαιναν τα πάντα για εμάς».

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen-4

Τη στιγμή που το Apollo 11 προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια της Σελήνης, στις 20 Ιουλίου του 1969, ο νεαρός Clooney παρακολουθούσε από την αυλή του σπιτιού του στα προάστια. Όρθιος δίπλα στον πατέρα του, κοιτώντας ψηλά το φεγγάρι, ένοιωσε μια ξεχωριστή σύνδεση με τους ήρωές του, καθώς πραγματοποιούσαν τα πρώτα τους βήματα σε έναν νέο κόσμο. Και όπως οι αστροναύτες, ο πατέρας του Clooney φορούσε ένα OMEGA.

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen-5

Ο Clooney μάλιστα έχει ακόμη και σήμερα το συγκεκριμένο ρολόι. Όταν ο πατέρας του έμαθε πως ο γιός του συνεργαζόταν με την OMEGA, του έδωσε το παλιό του OMEGA ως δώρο. «Το κατέβασε από την σοφίτα, όπου το είχε φυλάξει για 20 χρόνια», λέει ο Clooney, «το κούρδισε και αμέσως ξεκίνησε να χτυπά. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή. Μεγάλωσα με αυτό το ρολόι στον καρπό του πατέρα μου».

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen-6

Σύμφωνα με τον Clooney, όλα τα παιδιά γνώριζαν πως οι αστροναύτες φορούσαν ρολόγια της OMEGA. Θυμάται πως, «Η OMEGA ήταν σημαντικό κομμάτι του διαστημικού προγράμματος όταν μεγάλωνα. Η OMEGA σήμαινε χρονομέτρηση ακριβείας… και το διαστημικό πρόγραμμα έμοιαζε με μια φυσική εξέλιξη αυτού».

Η OMEGA παρουσιάζει την ταινία Starmen-7

Όταν ρωτήθηκε για την κληρονομιά του Speedmaster και για το διαστημικό πρόγραμμα του οποίου αποτελούσε κομμάτι, ο Clooney θεωρεί ότι «[είναι σύμβολα]… μιας εποχής που ο κόσμος κοιτούσε μπροστά για νέες προκλήσεις. Όταν πιστεύαμε πως μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, όταν σκεφτόμασταν ότι μπορούσαμε να φθάσουμε τα αστέρια και κυριολεκτικά να πάμε σε αυτά. Ήμασταν, χωρίς αμφιβολία, εμείς στην καλύτερη και πιο γενναία μας έκδοση, και οι αστροναύτες ήταν οι πρωτοπόροι [αυτής της περιόδου]». Για τον Clooney, τώρα είναι η στιγμή που πραγματικά χρειαζόμαστε και άλλες σπουδαίες προκλήσεις που θα μας οδηγήσουν σε μία νέα περίοδο αισιοδοξίας και τεχνολογικής προόδου. «Δεν ανησυχώ μήπως δεν ξανασυμβεί», τονίζει, «απλά ελπίζω ότι την επόμενη φορά θα είναι μια προσπάθεια εξίσου παραγωγική και συναρπαστική όπως τότε».

Δείτε την ταινία Starmen εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή