ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Η Β. Κορέα εκτόξευσε πύραυλο στη θάλασσα της Ιαπωνίας

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που πιθανολογείται ότι έπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, μεταδίδουν τα μέσα της χώρας.

Ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα αναμένεται να ενημερώσει σύντομα τα ΜΜΕ ενώ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπέ συγκάλεσε κατεπειγόντως συνεδρίαση με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μετά την εκτόξευση.

Την εκτόξευση επιβεβαιώνει και το Πεντάγωνο και εικάζει πως ο πύραυλος ήταν βαλλιστικός.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 11.41 μ.μ. τοπική ώρα και σύμφωνα με τον Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο η πτήση του πυραύλου κράτησε 45 λεπτά και έφθασε σε ύψος μεγαλύτερο των 3.000 χιλιομέτρων.

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε πως η συγκεκριμένη εκτόξευση πρόκειται για καθαρή παραβίαση των διακηρύξεων των Ηνωμένων Εθνών καθώς ήταν απροειδοποίητη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sky News, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βορείας Κορέας». 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε πριν από λίγο αργότερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να κλιμακώσει την πίεση που ασκεί στη Βόρεια Κορέα.

«Η απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας είναι σοβαρή και πραγματική», δήλωσε ο Άμπε στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ιαπωνίας.

Η νέα εκτόξευση σημειώθηκε μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη επιτυχή δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ