Σέριλ Σάντμπεργκ: «Να πληρώνετε καλά τις γυναίκες»

Σέριλ Σάντμπεργκ: «Να πληρώνετε καλά τις γυναίκες»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δικαιότερη αμοιβή για τις γυναίκες πρέπει να υποστηρίζεται από ισχυρότερες πολιτικές στην εργασία, σύμφωνα με την Σέριλ Σάντμπεργκ, τη Διευθύντρια Τεχνολογίας του Facebook.

Σε συνέντευξή της στο BBC Radio 4, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα σχετικά με το χάσμα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενώ παραδέχτηκε ότι αγωνίστηκε σκληρά με την αυτοπεποίηθησή της όσο φοιτούσε στο Χάρβαρντ, ενώ αναγνώρισε ότι οι γυναίκες υποτιμούσαν την αξία τους περισσότερο από τους άνδρες, γεγονός που τις εμπόδιζε να πάνε μπροστά ή ακόμα και να ζητήσουν αύξηση μισθού.

«Πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε καλά τις γυναίκες και χρειαζόμαστε την πολιτική βούληση για να φτάσουμε εκεί», αυτό είναι το πρώτο βήμα, είπε σε μια συνέντευξη που χαρακτηρίστηκε αρκετά προσωπική. 

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο τραγούδι που επέλεξε η Αμερικανίδα ακτιβίστρια και συγγραφέας να παίξει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  ήταν το Run The World (Girls) της Beyonce και δικαιολόγησε την επιλογή τηςτ σημειώνοντας ότι: «Λέμε στα μικρά κορίτσια να μην προσπαθούν να ηγηθούν, ενώ μαθαίνουμε στα αγόρια από μικρή ηλικία ότι πρέπει να ηγηθούν. Αυτό είναι λάθος». 

«Πιστεύω ότι ο καθένας τους (ανεξαρτήτως φύλου) έχει την (εν δυνάμει) ικανότητα να ηγηθεί και πιστεύω πως πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να επιλέξουν τι θα κάνουν χωρίς να βασίζονται στο φύλο τους αλλά στο ποιοι είναι και ποιοι θέλουν να είναι». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή