ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη ισχύος από την Κίνα - Παρουσίασε εκατοντάδες νέα όπλα σε στρατιωτική παρέλαση (βίντεο)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε επίδειξη στρατιωτικής ισχύος προχώρησε η Κίνα στο πλαίσιο παρέλασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μογγολία ενώπιον του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για τα 90 χρόνια από την ίδρυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην παρέλαση συμμετείχαν συνολικά 12.000 στρατιώτες σε διάφορους σχηματισμούς, ενώ πετούσαν περισσότερα από 100 αεροσκάφη. Επίσης, παρουσιάστηκαν στους θεατές 600 διαφορετικά είδη οπλικών συστημάτων τα μισά εκ των οποίων για πρώτη φορά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας.

Μεταξύ αυτών και 16 συσκευές ηλεκτρονικού πολέμου τελευταίας τεχνολογίας που έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής παρεμβολής κατά εχθρικών ραντάρ και των συσκευών επικοινωνίας στην αντιαεροπορική άμυνα αλλά και το πεδίο της μάχης.

Ο Κινέζος πρόεδρος, σε ομιλία του, εμφανίστηκε υπερήφανος για τον κινεζικό στρατό, ενώ απέφυγε να απαντήσει ευθέως στις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ για την αποτυχία του Πεκίνου να πράξει το οτιδήποτε για την απειλή της Βόρειας Κορέας. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ο κόσμος δεν είναι ειρηνικός, χρειάζεται να υπάρχει ισχυρή άμυνα και ο ηρωικός στρατός μας έχει την δυνατότητα να υπερασπίζεται με επιτυχία την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τα εθνικά μας συμφέροντα και να βοηθά με την παρουσία του στην παγκόσμια ειρήνη».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ