ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική και αποστάσεις από Δημ. Κουτσούμπα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της και στο πεδίο της εκπαιδευτικής πολιτικής άσκησε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, τηρώντας παράλληλα αποστάσεις όχι μόνο έναντι της πολωτικής σύγκρουσης ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., αλλά και των προτάσεων που τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσιάζουν για την Παιδεία.

«Η επιδίωξή σας να πουλήσετε κοινωνική ευαισθησία όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, όχι μόνο συντρίβεται κάτω από τη σκληρή πραγματικότητα που ζει και θα συνεχίσει να ζει ο λαός, αλλά είναι και μια απόδειξη της απεγνωσμένης προσπάθειας να διαφοροποιηθείτε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους μοιάζετε πλέον σαν δυο σταγόνες νερό» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας, για να συνεχίσει: «Κι όσο περισσότερο μοιάζετε, όσο ταυτίζεστε δηλαδή στα κρίσιμα, σε στρατηγικά ζητήματα, τόσο περισσότερο η μεταξύ σας αντιπαράθεση θα είναι για τα επιμέρους, τα της διαχείρισης, για τον “Ρουβίκωνα” για παράδειγμα, για τον Βαρουφάκη, για τις Εξεταστικές, για το τι έγινε το 2015 και πάει λέγοντας».

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφερόμενος και στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, σημείωσε: «Εχετε αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής σας τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης, δηλαδή τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και παίρνετε σίγουρα πολύ καλό βαθμό, αφού αυτά τα 2,5 χρόνια φορτώσατε στον λαό μας δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους, ματωμένα πλεονάσματα και δεσμεύσεις μέχρι το 2060».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ