ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τους σημαιοφόρους

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Της απόφασης να επιλέγονται με κλήρωση του Συλλόγου Διδασκόντων οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία υπεραμύνθηκε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έκανε λόγο για «επιμονή σε αναχρονισμούς».

«Με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά των Ελλήνων, θεωρούμε ότι το σύμβολο της πατρίδας, τη σημαία, κάθε μαθητής και μαθήτρια πρέπει να έχει τη δυνατότητα να την τιμήσει και να τιμηθεί από αυτή. Το προνόμιο να κοινωνήσει το σύμβολο της πατρίδας μας θα το δικαιούται επιτέλους το σύνολο των μαθητών και μαθητριών ανεξάρτητα από επιδόσεις σε μαθήματα. Ταυτόχρονα, η εκπαιδευτική κοινότητα θα μπορεί απερίσπαστα να αφιερωθεί ακόμα περισσότερο στην ουσία του εκπαιδευτικού της έργου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Λυπούμαστε ειλικρινά που η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει σε αναχρονισμούς που ταλαιπωρούν το εκπαιδευτικό σύστημα και δεν είναι σε θέση να σκεφτεί τρόπους που να τιμούν ουσιαστικά και τη σημαία αλλά και το σύνολο των μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών των δημοτικών σχολείων», προσθέτει το υπουργείο, τονίζοντας ότι οι καλές επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών έχουν τη δική τους αυτόνομη αξία.

«Η δήλωση της τομεάρχου παιδείας της Ν.Δ. αποδεικνύει περίτρανα το πνεύμα λαϊκισμού και του ψευδεπίγραφου ενδιαφέροντος για την παιδεία, έξω και πέρα από κάθε παιδαγωγική αντίληψη αφού επιλέγει να ταυτίζει ζητήματα αριστείας και μαθητικών επιδόσεων με την ύψιστη κοινή ευθύνη και τον σεβασμό προς την πατρίδα που αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες» καταλήγει.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ