Πρώτη συνάντηση μεταξύ Γεννηματά και Ραγκούση

Πρώτη συνάντηση μεταξύ Γεννηματά και Ραγκούση

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε ιστορική υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι στην αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, δημιουργώντας σήμερα τη μία, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη». Την άποψη αυτή φέρεται να μετέφερε χθες στην κ. Φώφη Γεννηματά ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν μετά την επιλογή του πρώην υπουργού να μετάσχει στη νέα απόπειρα διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που αποφασίστηκε στο τελευταίο συνέδριό της.

«Δεν αρκεί να τελειώνουμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου, πρέπει να φύγουμε από τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που μας χρεοκόπησαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας», είπε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ραγκούσης –σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση που έκανε ο ίδιος στους δημοσιογράφους–, χαρακτηρίζοντας «πολύτιμη τη συμβολή της ανεξάρτητης επιτροπής Αλιβιζάτου» και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών».

Το εν λόγω σχόλιο του κ. Ραγκούση προφανώς δεν έγινε τυχαία, καθώς εδώ και εβδομάδες αναπαράγεται –και δεν διαψεύδεται από τον ίδιο– η φημολογούμενη επιθυμία του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου κεντροαριστερού φορέα. Ο κ. Ραγκούσης ασφαλώς γνωρίζει ότι σε μια τέτοια αναμέτρηση απέναντι π.χ στην κ. Γεννηματά –που έχει ξαναδοκιμαστεί σε ανάλογη εθνική κάλπη– δεν θα είχε παρά ελάχιστες πιθανότητες νίκης. Αλλά, ως έμπειρος πολιτικός, επίσης ξέρει –και πιθανώς προσβλέπει– στα πολιτικά οφέλη τα οποία μπορεί να αποκομίσει από την εκτίναξη της δημοφιλίας που θα του χάριζε ακόμη και μια ήττα του σε μια πανελλήνια αναμέτρηση για την εκλογή ενός αρχηγού κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή