Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση και ελαιώνες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

«Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τους εθελοντές, τον στρατό, καθώς και το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας, οι οποίοι, με υπερπροσπάθεια, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη αυτή πυρκαγιά. Να συγχαρώ, επίσης, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την άμεση ανταπόκριση και τέλος τους πιλότους όλων των εναέριων μέσων, οι οποίοι για ακόμα μία φορά επέδειξαν ηρωισμό και αυτοθυσία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Γαληνός, μαζί με αντιδημάρχους και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Δήμος Λέσβου, οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν σε αυξημένη ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις.

«Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο» δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, ενώ κατήγγειλε ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, αφού μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο. «Πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε δυο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα, στην περιοχή μεταξύ της Γέρας και του Πλωμαρίου. 

Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν συνεχώς τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου Σινούκ ήλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά με ηρωισμό πυροσβέστες και εθελοντές τα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καμένης γης» λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Για «ηρωισμό που επέδειξαν όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα» και για «αποτελεσματικότητα των χειριστών των δασοπυροσβεστικών αεροπλάνων» μίλησε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή