Αδεια νέου ναυπηγείου στην Αττική επιδιώκει να πάρει πολυεθνικός όμιλος

Αδεια νέου ναυπηγείου στην Αττική επιδιώκει να πάρει πολυεθνικός όμιλος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενέργειες για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας νέου μεγάλου ναυπηγείου στην Αττική ξεκίνησε μεγάλος πολυεθνικός όμιλος με παρουσία στην Ελλάδα. Ομως οι πρώτες επαφές καταδεικνύουν πως, για να καταστεί αυτό δυνατό, πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει, ενώ κάποιες σκέψεις, για υπουργική απόφαση, λέγεται πως στερούνται νομικής βάσης. Η υπόθεση δεν συνδέεται με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ούτε είναι η πρώτη τέτοια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως η πρώτη φορά που γίνεται από επιχείρηση με μεγάλη διεθνή επιρροή. Τις κινήσεις παρακολουθούν από κοντά και δύο ελληνικοί ναυτιλιακοί όμιλοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν εκείνος που επιχείρησε να λάβει άδεια ναυπηγείου (όχι στην Αττική) την περίοδο 2013-2014. Εν τω μεταξύ, ο ΟΛΠ προκήρυξε το έργο κατασκευής των υποδομών που απαιτούνται για την αγκύρωση της νέας πλωτής δεξαμενής των 80.000 τόνων που φέρνει από την Ασία η Cosco. Αλλά με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου, φαίνεται πως η έλευσή της μετατίθεται για αργότερα και συγκεκριμένα από Νοέμβριο σε Δεκέμβριο.

Προτίμησαν την εύκολη λύση

Την αντίδραση των παρόχων κινητής τηλεφωνίας αλλά και των ενώσεων καταναλωτών αναμένει η αγορά στη νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ρυθμίσει τις τηλεπικοινωνίες. Ο λόγος, για την τροπολογία του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία κάθε φυσικό πρόσωπο θα μπορεί να διαθέτει όχι παραπάνω από έξι κάρτες SIM (ή αντίστοιχες) καρτοκινητής ανά πάροχο. Στόχος, είναι να περιοριστεί το πρόβλημα της μαζικής εμπορίας και διάθεσης ταυτοποιημένων καρτοκινητών συνδέσεων σε τρίτα μη ταυτοποιημένα πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Υπαρκτό μεν το πρόβλημα με τα «ανώνυμα» καρτοκινητά των αλλοδαπών, που συχνά τυγχάνουν ιδιαίτερης προτίμησης για επικοινωνία από άτομα με όχι σύννομα κίνητρα, αλλά και η ρύθμιση σε υπερβολικό βαθμό είναι επίσης πρόβλημα. Ποιος, θα μου πείτε, χρειάζεται πάνω από 6 συνδέσεις; Ενας ελεύθερος επαγγελματίας, πατέρας τριών παιδιών τα οποία έχουν και κινητό και τάμπλετ, π.χ., είναι μια απάντηση. Ομως το ζήτημα είναι πως το κράτος, αντί να ελέγχει όσους εμφανίζονται με πάρα πολλές συνδέσεις, προτιμά να τις απαγορεύσει σε όλους αδιακρίτως.

Εντοπίζουν αμπούλες γέλιου

Ποια τείνει να γίνει η πλέον συνηθισμένη κατάσχεση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το τελευταίο δίμηνο; Οσο και αν ακούγεται παράξενο, οι αμπούλες γέλιου. Και δυστυχώς, οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών τις εντοπίζουν στα κέντρα διασκέδασης. Μετά τη μεγάλη κατάσχεση 2.500 φιαλιδίων γέλιου στη Κέρκυρα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν σε δύο κέντρα διασκέδασης εξοπλισμό και εκατοντάδες συσκευασμένες αμπούλες αερίου «γέλιου» (laughing gas), επιμελώς κρυμμένες σε αποθηκευτικούς χώρους. Οι υπεύθυνοι των κέντρων διασκέδασης συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Ζακύνθου.  

Πριν από 15 μέρες συνελήφθησαν στην Κέρκυρα 6 άτομα και κατασχέθηκαν 2.437 μεταλλικές αμπούλες, οι οποίες περιείχαν «αέριο γέλιου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης, συνελήφθησαν 4 Ελληνες και 2 αλλοδαποί, κατά περίπτωση ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράνομη πώληση συνολικά 2.437 συσκευασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή