Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση παίζει με τους θεσμούς

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση παίζει με τους θεσμούς

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης, μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθερία» της Λάρισας, στη στρατηγική του κόμματός του έναντι πιθανών συνεργασιών. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε, ειδικότερα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο. Υπερασπίζεται όλα τα λάθη που έχουν κάνει παλιότερα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικίστικη παιδεία, ισχυρές συντεχνίες, συμφέροντα και κομματικές παρεμβάσεις». Σε σχέση με τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την κρίσιμη περίοδο του 2015, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνει λόγο για «παιδαριώδεις διαλόγους» που τρομάζουν και υπογραμμίζει ότι «οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνο τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί, αλλά και επικίνδυνα άσχετοι».

Οσον αφορά τις προοπτικές που δυνητικά θα προκύψουν μετεκλογικά και για την πιθανότητα συνεργασίας με τη Ν.Δ., φρόντισε να επισημάνει ότι «πολλοί στη Ν.Δ. νοιάζονται μόνο για την επόμενη ανακαίνιση του κομματικού κράτους και δείχνουν την ίδια ανοχή σε συμφέροντα και συντεχνίες», ενώ την ίδια στιγμή «αδιαφορούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπερφορολογούνται για να διατηρούνται οι κομματικές πελατείες στο Δημόσιο». Σε αυτό το πλαίσιο, το Ποτάμι, ανέφερε, είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες τομές σε σχέση με τους υπόλοιπους, καθώς δεν δεσμεύεται από συμφέροντα ούτε από συντεχνίες.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με τον υπάρχοντα κυβερνητικό συνασπισμό, απέκλεισε κάθε τέτοια περίπτωση, ακόμα και για επιμέρους θέματα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με μια κυβέρνηση που παίζει συνεχώς παιγνίδια με τους θεσμούς». Μάλιστα, αναφορικά με τον τρόπο που ο κ. Τσίπρας έχει χειρισθεί την υπόθεση με τις αποκαλύψεις για συνομιλία του κ. Π. Καμμένου με τον ισοβίτη κρατούμενο του «Noor 1», επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τον καλύπτει και δεν θα είναι και η τελευταία. «Μπροστά στο μοίρασμα της εξουσίας κάθε νομικό ή ηθικό εμπόδιο καταρρέει», τόνισε.

Πάντως, η προσοχή παραμένει στραμμένη στο Ποτάμι αναφορικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τη Σεβαστουπόλεως για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΔΗΣΥ. Μέχρι στιγμής, πέραν των ενδοιασμών που έχουν εκφραστεί από την πλευρά του Ποταμιού για συγκεκριμένες επιλογές που έγιναν και για τη διαδικασία που έχει δρομολογηθεί, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο και αφήνεται να εννοηθεί ότι η οριστικοποίηση των αποφάσεων θα πρέπει να αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή