Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή η διακεκριμένη φωτογράφος Χρύσα Νικολέρη (φωτ.) έπειτα από τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Υπήρξε φωτογράφος τρίτης γενιάς στη Θεσσαλονίκη με ειδίκευση στο πορτρέτο, την αρχιτεκτονική φωτογραφία και το φωτορεπορτάζ. Εργα της βρίσκονται στις συλλογές του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ενώ συμμετείχε στη PhotoBiennale Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (2008, 2010). Συνεργάστηκε με το «Κ» της «Καθημερινής» και με τα πιο σημαντικά περιοδικά του ελληνικού Τύπου.

(…) Εναν υψηλό «προσκεκλημένο» θα έχουν οι Foo Fighters στον επερχόμενο νέο δίσκο τους. Πρόκειται για τον θρυλικό Πολ Μακάρτνεϊ (φωτ.), ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση του ροκ συγκροτήματος θα συμμετέχει ως ντράμερ (!) σε ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ. Αυτό ίσως ερμηνεύει και την προ δεκαετιών ξεκαρδιστική δήλωση του Τζορτζ Χάρισον σχετικά με το αν ο Ρίνγκο Σταρ ήταν ο καλύτερος ντράμερ στον κόσμο. «Δεν είναι καν ο καλύτερος ντράμερ στην μπάντα», είχε πει τότε ο κιθαρίστας των Beatles και φαίνεται πως κάτι ήξερε…

(…) «Αν ήξερα για το Brexit θα ήμουν πιο επιφυλακτικός για να δεχτώ τη θέση», είπε ο διεθνούς φήμης μαέστρος σερ Σάιμον Ρατλ (φωτ.) στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ενόψει της νέας καλλιτεχνικής περιόδου που θα τον βρει στο τιμόνι της συμφωνικής ορχήστρας του Λονδίνου (LSO). Ο Ρατλ επιστρέφει στην Αγγλία έπειτα από 15 χρόνια στη φιλαρμονική του Βερολίνου και ανησυχεί για την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή