Εκσυγχρονισμός εισφορών

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί οι εισφορές του Ιουλίου 2017 καθορίστηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 και όχι του 2016 διερωτώνται ευλόγως οι Ελληνες φυσικοθεραπευτές. Σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ο Πανελλήνιος Σύλλογός τους αντιδρά με τη συνέχιση προσδιορισμού της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς σύμφωνα με το εισόδημα του 2015. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μέχρι την ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ήταν αποδεκτό ο υπολογισμός των εισφορών να γίνει έτσι. Με δεδομένο, όμως, ότι έως τα τέλη Ιουλίου 2017 όλοι οι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει δήλωση και πλέον υπάρχουν συγκεντρωμένα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα ετήσια εισοδήματα του 2016, παύει να είναι κατανοητό. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν, όπως τονίζει ο Σύλλογος, η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών φυσικοθεραπευτών έχει υποστεί σοβαρή μείωση εισοδημάτων, λόγω της κρίσης, από το 2015 έως το 2016.

Εκδοση «χρυσής βίζας» για Κινέζους επενδυτές

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα ταξιδέψουν στην Κίνα υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου Κινέζοι επενδυτές να μπορέσουν να αποκτήσουν τη «χρυσή βίζα» και μέσα από αγορές ελληνικών επενδυτικών προϊόντων. Το ελάχιστο ποσό για τοποθετήσεις σε ομόλογα θα είναι 300.000 ευρώ. Η διαπραγμάτευση θα γίνει με το Χρηματιστήριο της Σενζέν, όπου στόχος είναι οι Κινέζοι επεδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν ελληνική «χρυσή βίζα» να μπορέσουν να το κάνουν μέσω της αγοράς ελληνικών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων από τη χώρα τους.

Στο Χ.Α. θα εισαχθούν τα δύο πρώτα ναυτιλιακά ομόλογα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε συνεργασία με τους συμβούλους έκδοσης για να εισαγάγει δύο νέα ομόλογα ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών έως τα τέλη του 2017. Τον Σεπτέμβριο θα προετοιμασθεί η εισαγωγή του πρώτου ναυτιλιακού ομολόγου, που θα εκδοθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, η οποία είναι εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά. Επίσης, προετοιμάζεται η εισαγωγή και δεύτερου ομολόγου από άλλη ναυτιλιακή εταιρεία γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Αναμένουν οδηγίες ελέγχου εμβασμάτων

Σε αναμονή βρίσκονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των εμβασμάτων. Και αυτό, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι υποθέσεις που με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν παραγραφεί στην πενταετία. Παρά το γεγονός ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε… πετώντας τις ευθύνες στον διοικητή της Αρχής, ακόμη οι ελεγκτές δεν ξέρουν τι να κάνουν. Προς το παρόν, πάντως, από μεγάλη εφορία των Αθηνών ακούγεται ότι έχουν αφήσει στην άκρη τις υποθέσεις που έχουν παραγραφεί.

Επιδοτούμενες χρεώσεις για «ροζ» τηλεφωνήματα

Στα 8 εκατ. ευρώ έφτασε ο λογαριασμός για το ιταλικό δημόσιο σε μία πενταετία από την κάθε άλλο παρά υπηρεσιακή χρήση που έκαναν διευθυντικά του στελέχη στα υπηρεσιακά κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία πλήρωναν οι Ιταλοί φορολογούμενοι. Οπως αποκαλύφθηκε, οι Ιταλοί γραφειοκράτες χρησιμοποιούσαν συχνά τα τηλέφωνά τους προκειμένου να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες, να διαβάσουν το ωροσκόπιό τους, να κατεβάσουν συνταγές μαγειρικής και να συνδεθούν με «καυτές» τηλεφωνικές γραμμές. Το σκάνδαλο είναι από αυτά που βάζουν σε πειρασμό τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να μιλάει για τις κακές συνήθειες των Νοτίων, αν και είναι πολύ πιθανό να συμβαίνουν τα ίδια και στις βόρειες χώρες. Στην Ελλάδα, πάντως, σκάνδαλα με κλήσεις σε «ροζ» τηλέφωνα έχουν εντοπιστεί εδώ και χρόνια, αλλά από σταθερά τηλέφωνα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή