Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο, καταιγίδες την Κυριακή στα βόρεια

Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο, καταιγίδες την Κυριακή στα βόρεια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες και μεταβολή του καιρού από το Σάββατο με καταιγίδες και χαλάζι, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ανοδο της θερμοκρασίας αναμένεται για αύριο Παρασκευή (11/08) με τον καιρό να παραμένει αίθριος με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά με τον υδράργυρο να αναμένεται να αγγίξει τους 40 και τοπικά στους 41 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά την Παρασκευή το θερμόμετρο θα δείξει 39 με 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει αύριο τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σάββατο, τους 40 με 41έναν βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο, στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες τοπικά θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή