Προσφυγή των ΕΛΠΕ κατά της απεργίας

Προσφυγή των ΕΛΠΕ κατά της απεργίας

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο είναι η υπόθεση της απεργίας που έχει εξαγγείλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από χθες με 24ωρη απεργία στους προβλήτες των λιμενικών εγκαταστάσεων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Πάχης και κλιμακώνεται έως τα τέλη Αυγούστου, με δύο 5νθήμερες, που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με καύσιμα. Κατά της απεργίας προσέφυγε η διοίκηση των ΕΛΠΕ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής, η απεργία θα προκαλέσει ζημιά 70 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή τροφοδοσία της χώρας, τη στιγμή που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Πηγές από την εταιρεία, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι σε πρώτη φάση έχει υπάρξει πρόνοια για να διασφαλιστούν οι προγραμματισμένες παραδόσεις.

Η πυρκαγιά στα Κύθηρα πλήγμα για τον τουρισμό

H καταστροφική φωτιά που έπληξε τα Κύθηρα θα έχει αρνητικές συνέπειες και για την τουριστική βιομηχανία του νησιού. Αυτό εκτιμά η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος και γι’ αυτό απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και στην υπουργό Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του κλάδου. Ζητούν να υπάρξει ειδική μεταχείριση ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις τους, όπως και εξαίρεση από τον φόρο διαμονής που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Από πληροφορικάριοι, τηλεφωνητές…

Ενα νέο πεδίο επέκτασης των εργασιών τους έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν αρκετές εταιρείες πληροφορικής, αφού η προκήρυξη νέων έργων στον κλάδο δείχνει μακρινό όνειρο. Ετσι, το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν  τραπεζικούς ομίλους και προτείνουν να αναλάβουν τον ρόλο call centers για λογαριασμό τους, προς «υπενθύμιση» όσων οφειλετών καθυστερούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. Οπως εξελίσσεται η κατάσταση με την καθυστέρηση πληρωμών σε όλο το φάσμα των τραπεζικών εργασιών, η αγορά των call centers γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Αυξήθηκαν επισκέπτες και έσοδα στα μουσεία

H αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας επηρεάζει θετικά και την επισκεψιμότητα στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των επισκεπτών για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου αυξήθηκε κατά 14,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνώντας τα 3,2 εκατ. Ειδικότερα, στο Μουσείο της Ακρόπολης οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 12%, φθάνοντας στις 405.776. Αυξημένες κατά 27% ήταν στο τετράμηνο και οι εισπράξεις από τις εισόδους στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, υπερβαίνοντας τα 12,4 εκατ. ευρώ.

6.649 αιτήσεις για 46 θέσεις στο ΣΔΟΕ

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για μία θέση στο Δημόσιο, όπως αποδεικνύεται και από τις αιτήσεις για την κάλυψη 46 θέσεων στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο πλαίσιο προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 46 θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ειδική Γραμματεία Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του υπουργείου Οικονομικών υπεβλήθησαν 6.649 αιτήσεις. Μάλιστα, επειδή αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας κατηγορίας εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανήλθε σε 16.369. Στην πράξη, για την κάλυψη μίας θέσης προσφέρθηκαν περισσότεροι από 144 άνθρωποι. Με ή χωρίς αξιολόγηση, το Δημόσιο φαίνεται πως… πουλάει ακόμη. Ειδικά όταν η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται στο 21,7%. Για την ιστορία, τα απαιτούμενα πτυχία ήταν Νομικής (κατατέθηκαν 3.743 αιτήσεις) και Οικονομικών (κατατέθηκαν 12.626 αιτήσεις).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή