Νέο αυστηρό tweet Μητσοτάκη για το μπαράζ πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα – Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα

Νέο αυστηρό tweet Μητσοτάκη για το μπαράζ πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα – Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο tweet για την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την χώρα με τις πυρκαγιές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανερχόμενος καθώς χθες, πάλι μέσω twitter επέκρινε τον υπουργό προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα για την διάσταση που πήραν τα πύρινα μέτωπα. 

Αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης έγραψε σε ακόμα πιο αυστηρό ύφος: 

«Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθος, Κάλαμος, Βαρνάβας… Οργή για την ανικανότητα, συμπαράσταση στους συμπολίτες μας». 

Η απάντηση Τσίπρα

Με ανακοίνωση απάντησ στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Αυτή την κρίσιμη ώρα, που οι πυροσβέστες αλλά και οι πολίτες δίνουν μια μεγάλη μάχη για τις φλόγες δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών θα ακολουθήσει. Τώρα προέχει απολύτως η προσπάθεια να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το φυσικό περιβάλλον, τις περιουσίες και πάνω από όλα να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό δεν θα πούμε πολλά, θα καλέσουμε, για μια ακόμα φορά, τη Νέα Δημοκρατία να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν και οι στιγμές και ο θεσμικός της ρόλος. Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται το αντιλαμβάνονται οι πολίτες».

Πεδίο αντιπαράθεσης 

Πεδίο σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί η μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου στον Κάλαμο, αλλά και η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στη Ζάκυνθο.   

Με αφορμή την πρώτη τοποθέτηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία έκανε λόγο για «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα», η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον υπουργό Νίκο Τόσκα ανικανότητα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αποσταθεροποιητικό παράγοντα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μέσω Twitter, επέκρινε τον κ. Τόσκα, καλώντας για «αποφασιστική και συντονισμένη δράση» χωρίς «θεωρίες συνωμοσίας».

Απαντώντας στις παραπάνω τοποθετήσεις, το υπουργείο, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «φθηνή αντιπολίτευση», καλώντας την ΝΔ «να μην παίζει με τη φωτιά» την ώρα που πυροσβέστες και συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τις φλόγες, ζητώντας της να «σοβαρευτεί, τουλάχιστον, στις δύσκολες αυτές ώρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή