Ανω του 30% η μείωση εισπράξεων – αφίξεων από ΗΠΑ

Ανω του 30% η μείωση εισπράξεων – αφίξεων από ΗΠΑ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμό προκαλεί στην ελληνική τουριστική αγορά η διψήφια μείωση που παρουσίασε η εισερχόμενη κίνηση και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τις ΗΠΑ για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2016.

Εκπρόσωποι του τουρισμού «βλέπουν» για το δεύτερο μισό του έτους σημάδια βελτίωσης της ταξιδιωτικής κίνησης από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι χάθηκαν πολύτιμα έσοδα έως και τον Μάιο για την εθνική οικονομία από την αμερικανική αγορά. Ειδικότερα, όσον αφορά την πορεία των εσόδων αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα για το υπόλοιπο του έτους βρίσκεται εκτός των κορυφαίων επιλογών για τους υψηλού εισοδηματικού επιπέδου Αμερικανούς που θα πραγματοποιήσουν, διεθνώς, ταξίδια πολυτελείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα τουριστικά έσοδα από τους Αμερικανούς επισκέπτες για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου μειώθηκαν κατά 30,8% και περιορίσθηκαν σε 128,6 εκατ. ευρώ έναντι 185,8 εκατ. ευρώ το 2016 και 175,6 εκατ. ευρώ το 2015. Μόνο τον Μάιο τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 34,4%. Επίσης, οι αφίξεις των Αμερικανών για το πεντάμηνο μειώθηκαν κατά 18,2% και για τον Μάιο κατά 35%. H τουριστική αγορά ευελπιστεί σε μία σοβαρή ανάκαμψη των μεγεθών της αμερικανικής αγοράς από το 2018, «επενδύοντας» στην προβολή που θα έχει η χώρα από τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου της Ενωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων (ASTA) τον προσεχή Απρίλιο στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, το διεθνές πολυτελές ταξιδιωτικό δίκτυο Virtuoso ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του 29ου ετήσιου συνεδρίου του, που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λας Βέγκας, τους δέκα κορυφαίους προορισμούς για τους υψηλού εισοδηματικού επιπέδου Αμερικανούς που πρόκειται να ταξιδέψουν από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο. Με βάση τις μελλοντικές κρατήσεις, ως πιο δημοφιλείς προορισμοί αναδείχθηκαν η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Νότια Αφρική, η Ισπανία, το Μεξικό, η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Κίνα. Οπως φαίνεται, οι έξι από τους δέκα προορισμούς που θα προτιμήσουν οι Αμερικανοί για τις πολυτελείς διακοπές τους το υπόλοιπο του έτους βρίσκονται στην Ευρώπη. Τα δεδομένα προέρχονται από τα μέλη του πρακτορείου του Virtuoso στις ΗΠΑ. Πέραν των κλασικών επιλογών της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, η Ολλανδία και η Γερμανία αποτελούν δημοφιλείς προορισμοί για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες στα ποτάμια και επιθυμούν να επισκεφθούν τις διάσημες αγορές των Χριστουγέννων. Αλλοι ταξιδιώτες επικεντρώνονται στις ζεστές καιρικές συνθήκες που εξασφαλίζουν η Νότια Αφρική, το Μεξικό και η Αυστραλία, ενώ όλο και περισσότεροι επιθυμούν να ανακαλύψουν την Κίνα, η οποία συνδυάζει τη συναρπαστική ιστορία, την ταχεία ανάπτυξη και τις αυξημένες προσφορές για πολυτελείς διακοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο του Virtuoso αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διεθνή γεγονότα για την αγορά των ταξιδιών πολυτελείας. Το διεθνές δίκτυο πραγματοποιεί ετήσιες ταξιδιωτικές πωλήσεις ύψους 21,2 δισ. δολ. Διαθέτει πάνω από 800 συνεργάτες και ταξιδιωτικά πρακτορεία με περισσότερους από 16.000 ταξιδιωτικούς συμβούλους σε 45 χώρες. Συνυφασμένο με την πολυτέλεια βασίζει τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες του στις συνεργασίες του με 1.700 από τα καλύτερα ξενοδοχεία και θέρετρα του κόσμου, κρουαζιερόπλοια, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικές εταιρείες και κορυφαίους προορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή