Πυροβολισμοί κατά εφοριακών στο Βόλο – ΥΠΟΙΚ: «Kανονικά συνεχίζονται οι ελέγχοι»

Πυροβολισμοί κατά εφοριακών στο Βόλο – ΥΠΟΙΚ: «Kανονικά συνεχίζονται οι ελέγχοι»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά απαντά η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μετά το τελευταίο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Βόλο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτης ταβέρνας απείλησε εφοριακούς πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης, τρεις ελεγκτές της εφορίας μπήκαν στην ταβέρνα για έλεγχο και αφού διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων, επέβαλαν στον επιχειρηματία χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, χωρίς ωστόσο, να προχωρήσουν σε κλείσιμο της επιχείρησης του.

Αφού τελείωσαν την προβλεπόμενη διαδικασία, οι τρεις υπάλληλοι της εφορίας έφυγαν από την ταβέρνα με τον ιδιοκτήτη να τους ακολουθεί με μία καραμπίνα, με την οποία άρχισε να πυροβολεί στον αέρα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προέβη στην σύλληψη του επιχειρηματία για παράνομη οπλοχρησία.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της  Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου,   οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και  στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισήμανε σε δήλωση της η αρμόδια υφυπουργός.

«Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν», καταλήγει η υφυπουργός Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή