Κύπρος: Ρυθμό ανάπτυξης 3,5% προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης

Κύπρος: Ρυθμό ανάπτυξης 3,5% προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών Χ. Γεωργιάδης

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2017 θα κλείσει για την Κύπρο με ρυθμό ανάπτυξης περί το 3,5% εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι αρχικά ήταν πιο συντηρητικές οι εκτιμήσεις για 2,9%.

Ερωτηθείς αν ισχύει πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει το 3,5% και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η εκτίμηση του υπουργού ήταν πιο συντηρητική, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «ήταν πιο συντηρητικές οι εκτιμήσεις μας για 2,9%. Έχουμε για άλλη μια χρονιά πετύχει υπερκάλυψη του στόχου, η πραγματική οικονομία κινείται» σημείωσε.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα δημόσια οικονομικά είναι υπό έλεγχο και απολύτως εντός των στόχων, που τέθηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017.

Αυτό είναι αποτέλεσμα, δήλωσε, «της δυνατής πλέον ανάκαμψης της οικονομίας μας που έχει μια θετική αντανάκλαση στα δημόσια έσοδα, με μια ροή εσόδων που διασφαλίζει ότι με έναν ασφαλή τρόπο θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε την πολιτική για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή