ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης αρσιβαρίστας Β. Τσολάκοφ

Η καρδιά του Βούλγαρου Τσολάκοφ σταμάτησε ξαφνικά χθες.

Ενας από τους κορυφαίους Βούλγαρους αρσιβαρίστες, ο Βέλιτσκο Τσολάκοφ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 35 ετών από άγνωστη αιτία. Ο αρσιβαρίστας είχε τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το όνομά του προστέθηκε στη μεγάλη λίστα των αθλητών που έφυγαν από τη ζωή νέοι. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 14 Αυγούστου, ο πρωταθλητής κόσμου στα 77 κ. του 2003, ο Μοχάμαντ Αλι Φαλαχατινατζάντ (Ιράν), έχασε τη μάχη με τον θάνατο ύστερα από σοβαρή μόλυνση των νεφρών.

Ο Βέλιτσκο Τσολάκοφ, το 2004, σε ηλικία 22 ετών, είχε αναδειχθεί χάλκινος Ολυμπιονίκης στα +105 κ. Στη συλλογή του υπήρχαν μετάλλια από παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο αρσιβαρίστας μαζί με άλλους 10 Βούλγαρους συναθλητές και συναθλήτριές του δεν κατάφεραν να περάσουν τους ελέγχους αντιντόπινγκ. Οταν ολοκληρώθηκε η ποινή του, απέκτησε υπηκοότητα Αζερμπαϊτζάν, αλλά στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, λίγο πριν από την έναρξη των Αγώνων, αποσύρθηκε για λόγους υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 35 ετών, πέθανε ο Βούλγαρος Ολυμπιονίκης Μίλεν Ντόμπρεφ και το 1992 έφυγε από τη ζωή ο επίσης Βούλγαρος πρωταθλητής Μιχαήλ Πετρόφ, ο οποίος ήταν μόλις 28 ετών.

Το 2003, ο Μοχάμαντ Αλι Φαλαχατινατζάντ αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 77 κ. Πριν από 15 ημέρες οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Ιρανός έπασχε από μία σοβαρή λοίμωξη στα νεφρά. Στις 14 Αυγούστου έφυγε από τη ζωή.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ