ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος και δεύτερος ύποπτος για τις επιθέσεις στην Καταλωνία

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Να αφεθεί ελεύθερος, υπό συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους, άλλος ένας από τους τέσσερις υπόπτους που συνελήφθησαν για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Καταλωνία την περασμένη εβδομάδα, διέταξε ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο ύποπτος αυτός είναι ο Σαλ Ελ Καρίμπ, ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ στη βορειοανατολική ισπανική πόλη της Ριπόλ, από την οποία όλα δείχνουν ότι προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του τζιχαντιστικού πυρήνα που βρίσκεται πίσω από τα τελευταία χτυπήματα στην Καταλωνία.

Αρχικά, ο δικαστής Φερνάντο Αντρέ είχε διατάξει να παραμείνει ο Καρίμπ υπό αστυνομική επιτήρηση, μέχρι να εξακριβωθεί ο πραγματικός του ρόλος στην υπόθεση, όμως τελικώς αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία εις βάρος του, τα οποία να δικαιολογούν την κράτηση του. Εντούτοις, παρά την απελευθέρωση του, ο Καρίμπ θα πρέπει να παραδώσει στις αρχές το διαβατήριο του και να παρουσιάζεται στο δικαστήριο μία φορά την εβδομάδα.

Μετά την απελευθέρωση υπό περιοριστικούς όρους και του Μοχάμεντ Αάλα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δύο άτομα παραμένουν υπό κράτηση για τις επιθέσεις και για την πιθανή συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ