Οι Γερμανοί θα έρθουν και του χρόνου στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί θα έρθουν και του χρόνου στην Ελλάδα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο, στο πλαίσιο αφιερώματος για την Ελλάδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είπε, μεταξύ άλλων: «Αγαπώ τους Γερμανούς, αλλά μισώ το ότι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα καλύτερα. Ο τρόπος που δουλεύουν μου αρέσει. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν θα γίνουν ποτέ γερμανικές. Και οι Γερμανοί δεν θα είναι ποτέ σαν εμάς τους Νοτιοευρωπαίους». Αυτό είναι βέβαιο. Για παράδειγμα, στη Γερμανία οι μεγάλοι tour operators έχουν ήδη τα συστήματα κρατήσεων για το 2018. Κι αυτό, γιατί ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί επισπεύδουν την αγορά πακέτων διακοπών, προκειμένου να επωφεληθούν από τις προσφορές των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Ποιος Ελληνας θα διανοείτο να κανονίσει τις διακοπές του επόμενου χρόνου πριν καλά καλά ολοκληρώσει τις φετινές; Ειρήσθω εν παρόδω, οι προκρατήσεις δείχνουν πως οι Γερμανοί θα έρθουν και του χρόνου στη χώρα μας…

Εγκρίθηκε η πώληση θυγατρικής της Εθνικής στη Νότια Αφρική

Την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Νότια Αφρική, South African Bank of Athens (SABA), ενέκριναν οι νοτιοαφρικανικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική είχε συμφωνήσει τον περασμένο Μάρτιο στην πώληση του 99,8% της SABA, που είχε στην κατοχή της, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η ΕΤΕ πρακτικά έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει έναντι των ευρωπαϊκών αρχών, έχοντας ολοκληρώσει πάνω από το 90% των σχετικών δράσεων. Οι κινήσεις αυτές έχουν οδηγήσει στη σημαντική ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που πλέον ξεπερνά το 18%.

100 ανοδικές συνεδριάσεις στο Χ.Α. από τις αρχές του 2017

Μετά τη χθεσινή άνοδο, το Χρηματιστήριο έφθασε τις 100 συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο από την αρχή του 2017, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 65 συνεδριάσεις που έκλεισαν με πτώση του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 29,81% από την αρχή της χρονιάς και παρά το γεγονός ότι έχει χάσει 2,63% από το υψηλό έτους (858,08 μονάδες, 17/7/2017) η Αθήνα συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα των χρηματιστηρίων, παγκοσμίως, με τις μεγαλύτερες αποδόσεις. Η σημερινή κεφαλαιοποίηση (55,985 δισ. ευρώ) αντιστοιχεί στο 31,45% του φετινού ΑΕΠ της χώρας.

Νέα υπηρεσία για άτομα με πρόβλημα όρασης

Μια νέα σειρά υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης υιοθετεί η Τράπεζα Πειραιώς. Η τράπεζα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες μέσα από τα καταστήματα e-branch, προσφέρει τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών ταμείου χωρίς την ανάγκη παράστασης και υπογραφής μαρτύρων. Ετσι, με χρήση της υπηρεσίας «Ταμίας από Απόσταση», ο πελάτης επικοινωνεί μέσω video κλήσης με ταμία της τράπεζας, ο οποίος παρέχει πλήρη καθοδήγηση με τη χρήση ειδικής σήμανσης, που υποστηρίζει αρίθμηση σε γραφή Μπράιγ. Η Πειραιώς σχεδιάζει άμεσα οι αντίστοιχες υπηρεσίες να παρέχονται και για πελάτες με προβλήματα ακοής.

Κλείνουν το τελωνείο για το καλό των εξαγωγέων

Μετά την απόφασή της με το «έτσι θέλω» για κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΥΕ) υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της «ότι το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας (δηλαδή 6 π.μ. έως 10 μ.μ. αντί για 24ωρο) εξυπηρετεί τις υφιστάμενες ανάγκες των φορέων». Ασχετο αν το θέμα έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, όπου εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις από την απόφαση των τελωνειακών. Στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΤΥΕ καλεί την «Κ» να ανακαλέσει (!) σχετικό ρεπορτάζ (δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 23ης Αυγούστου 2017), όχι διότι δεν θα κλείσουν οι υπάλληλοι το Τελωνείο, αλλά επειδή η αυθαίρετη απόφασή της γίνεται για το καλό του Τελωνείου. Στην ίδια ανακοίνωση, η ΟΤΥΕ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα θεσμικά αιτήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (βλ. αξιολόγηση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή