Τελεσίγραφο Σουλτς σε Τουρκία για την απελευθέρωση των Γερμανών κρατουμένων

Τελεσίγραφο Σουλτς σε Τουρκία για την απελευθέρωση των Γερμανών κρατουμένων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρέπει να ορίσουμε μια προθεσμία στον Τούρκο Πρόεδρο. Εάν ο κ. Ερντογαάν δεν αφήσει αμέσως ελεύθερους τους Γερμανούς κρατούμενους η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία. Κάτι τέτοιο θα έπληττε σκληρά την χώρα, αλλά ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει άλλη γλώσσα. Επίσης θα πρέπει να διακοπεί η ενταξιακή βοήθεια», είπε ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είπε σε συνέντευξή του ότι δεν βλέπει καμιά πιθανότητα να αφεθούν ελεύθεροι οι Γερμανοί πολίτες οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία και απέτρεψε ουσιαστικά του συμπολίτες του από το να επισκεφθούν τη χώρα.

Οι δηλώσεις του Μάρτιν Σούλτς έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από ανάλογες δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην Τουρκία.

«Η Τουρκία έχει κάθε συμφέρον να μην διακοπούν οι διαπραγματεύσεις για την Τελωνειακή Ένωση, αφού χάρη σε αυτές διευκολύνεται η πρόσβαση των τουρκικών επιχειρήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές». Επομένως, «η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διακοπή τους ως μέσον πίεσης για την απελευθέρωσή τους», σημειώνει η εφημερίδα του Αμβούργου «Die Zeit».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή