ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τραμπ: «Πολύ δαπανηρή» διαδικασία η ανοικοδόμηση στις πληγείσες περιοχές στο Τέξας

REUTERS, AΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε σήμερα ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών και την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ θα είναι πολύ «δαπανηρές» και πρόσθεσε ότι θα συζητήσει για το θέμα αυτό με το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς ετοιμάζεται να κάνει περιοδεία στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα τόνισε ότι η διαδικασία επούλωσης των πληγών που άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ θα είναι μακρά και δύσκολη, ενώ δήλωσε πως όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του προσφερθούν στις τοπικές αρχές στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί. «Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια αυτών που απειλούνται ακόμη», σημείωσε ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει αύριο Τρίτη στο Τέξας για να διαπιστώσει ο ίδιος την έκταση της καταστροφής.

«Το να προστατευθούν οι ζωές των πολιτών μας είναι η υψηλότερη προτεραιότητα μου. Κάθε μέσο που έχω στη διάθεσή μου θα προσφερθεί στις τοπικές αρχές», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ εξήρε τις αρχές του Τέξας για τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τα θύματα σε πλημμυρισμένες περιοχές στο Χιούστον και στα περίχωρα της αμερικανικής μεγαλούπολης, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις χωρίς προηγούμενο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Συζητάμε με το Κογκρέσο. Όπως γνωρίζετε θα είναι μια πολύ δαπανηρή κατάσταση», είπε ο Τραμπ.

Στο μεταξύ μια εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ρεπουμπλικάνου Πολ Ράιαν, διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του Κογκρέσου θα βοηθήσουν τους πληγέντες από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, που άφησε τουλάχιστον 30.000 προσωρινά άστεγους στο Χιούστον.

«Θα βοηθήσουμε αυτούς που επλήγησαν από αυτή την τρομερή καταστροφή. Το πρώτο βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να υποβληθεί επίσημο αίτημα στην κυβέρνηση για (να εκταμιεύσει ομοσπονδιακούς) πόρους», ανέφερε η ΆσΛι Στρονγκ, εκπρόσωπος του Ράιαν.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ