Σφοδρή επίθεση από το ΚΚΕ σε Μαξίμου για τα εργασιακά

Σφοδρή επίθεση από το ΚΚΕ σε Μαξίμου για τα εργασιακά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέναντι από την κυβέρνηση τοποθετείται το ΚΚΕ όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο. Για τον Περισσό, «μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει». Σε ανακοίνωση του κόμματος υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, αλλά ετοιμάζει και νέα μέτρα «όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία». Ειδικά για το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «συγκαλύπτει ότι πλέον η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων μπορεί να γίνει με πολλούς νόμιμους τρόπους, αποθρασύνοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία». Το ύφος της ανακοίνωσης προδιαγράφει τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε, επίσης, ως «εμπαιγμό και κοροϊδία» τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο λύκειο και τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναφέροντας ότι ουσιαστικά, εφόσον υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός, θα γενικευθεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματάει στην Α΄ Λυκείου. Καλεί, δε, τους μαθητές και τους γονείς να μην πιστέψουν τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να παλέψουν για ένα ενιαίο σχολείο, που θα δίνει σύγχρονη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή