ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στο παγκόσμιο της ρυθμικής

Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 259 αθλήτριες από 51 χώρες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με στόχο να μπουν οι βάσεις για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η ανανεωμένη εθνική ομάδα του ανσάμπλ βρίσκεται στο Πέζαρο της Ιταλίας, όπου από σήμερα έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα της ρυθμικής. Στο ατομικό τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Ελένη Κελαϊδίτη.

Ο τραυματισμός στο γόνατο της Αγγελικής Αποστολίδου μπορεί να δημιούργησε αρχικά «πονοκέφαλο» στους προπονητές της εθνικής, αλλά τελικά η Μυρτώ Αθανασουλάκη κατάφερε να καλύψει το κενό. Οι νεαρές αθλήτριες το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν πάρει μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις και συγκέντρωσαν καλές κριτικές. Το ανσάμπλ, όμως, έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως το πιο ομαδικό άθλημα και ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο. Ευτυχώς, η νεαρή Μυρτώ Αθανασουλάκη, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας βρισκόταν δίπλα στην εθνική ομάδα ως αναπληρωματική και εντάχθηκε σε αυτήν.

«Η ομάδα είχε δέσει και 12 ημέρες πριν από την αναχώρησή της είχαμε τον τραυματισμό της Αποστολίδου. Η Αθανασουλάκη προσπαθεί και ελπίζουμε ότι μέχρι τους αγώνες θα καλύψει το κενό. Στο τεστ ανταποκρίθηκαν καλά και ελπίζω ότι θα ανταποκριθούν το ίδιο και στους αγώνες. Αυτές οι αθλήτριες, μαζί με άλλα 5-10 παιδιά που βρίσκονται σε καμπ θα είναι η ομάδα που θα δουλέψει με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης.

Στο Πέζαρο της Ιταλίας, εκτός από τη Μυρτώ Αθανασουλάκη, θα βρεθούν και οι Χρύσα Μουτάφη, Αναστασία Δογραμματζή, Μαριάννα Μανδέλλου και Ζωή Ντίτσιου. Η διοργάνωση θα αποτελέσει το «βάπτισμα του πυρός» σε μεγάλους αγώνες για τις λιλιπούτειες αθλήτριες.

Στο 35ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής έχουν δηλώσει, συνολικά, συμμετοχή 259 αθλήτριες από 51 χώρες, με 91 στο ατομικό και 29 ομάδες στο ανσάμπλ.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ