ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Ο Τζέιμς Μάτις υπέγραψε την εντολή αποστολής νέων στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις δήλωσε σήμερα ότι υπέγραψε την εντολή για την αποστολή επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, δέκα ημέρες μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο Τραμπ της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή, η οποία έγκειται στην ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στη χώρα.

«Ναι, υπέγραψα εντολές, όμως το ζήτημα δεν έχει κλείσει. Με άλλα λόγια έχω υπογράψει κάποιες από τις εντολές για τους στρατιώτες που θα μεταβούν εκεί», δήλωσε ο Μάτις στους δημοσιογράφους, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τον αριθμό τους. Εντούτοις, ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, αναμένεται να ανέλθει στις 4.000, αυξάνοντας σημαντικά την αριθμητική ισχύ της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στη χώρα, η οποία αριθμεί 11.000 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου. 

«Αυτό θα επιτρέψει στις αφγανικές δυνάμεις να πολεμούν πιο αποτελεσματικά», τόνισε, σημειώνοντας πως στις νέες δυνάμεις που θα αναπτυχθούν θα περιλαμβάνονται και στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ