Flashback στην 1η Σεπτεμβρίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 1η Σεπτεμβρίου-1

«Βροχή βομβών στη Βαρσοβία» γράφει το πρωτοσέλιδο μίας εφημερίδας που διαβάζει ένα μικρό πλήθος πολιτών έξω από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην Ουάσιγκτον, το 1939. Την ίδια στιγμή, μέσα στο υπουργείο διεξάγεται έκτακτη συνεδρίαση αναφορικά με τον πόλεμο που μόλις έχει ξεσπάσει στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς ο Χίτλερ ξεκίνησε το καταστροφικό του εγχείρημα να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη, με «πρώτη στάση» τη γειτονική Πολωνία. (ΑP Photo) 

Flashback στην 1η Σεπτεμβρίου-2

Τρεις θρυλικές μορφές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αιζενχάουερ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων την περίοδο του πολέμου, Μπέρναρντ Μοντγκόμερι, σε δείπνο στο Λονδίνο για τους βετεράνους του Β' ΠΠ, το 1959. (AP Photo)

Flashback στην 1η Σεπτεμβρίου-3

Ένας νοσταλγός του φασισμού χαιρετάει φασιστικά, καθώς νεαροί άνδρες στέκονται σε στάση προσοχής δίπλα στο φέρετρο που περιέχει τα λείψανα του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, στον οικογενειακό του τάφο, στο νεκροταφείο Σαν Κασιάνο, στο Πρεντάπιο της Ιταλίας, τη γενέτειρα του, το 1957. Τα λείψανα του δικτάτορα παραδόθηκαν στη χήρα του μετά από πάνω από δέκα χρόνια από το θάνατο του, κατά τη διάρκεια των οποίων βρίσκονταν κρυμμένα σε κάποια άγνωστη τοποθεσία. (AP Photo)

Flashback στην 1η Σεπτεμβρίου-4

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Μίτσαμ και ο μεσίτης Ρόμπιν Φορντ βρίσκονται στις φυλακές του Λος Άντζελες, μετά τη σύλληψη τους, μαζί με δύο γυναίκες, για χρήση ναρκωτικών ουσιών σε σπίτι στο Χόλιγουντ, το 1948. Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, οι δύο άνδρες κάπνιζαν μαριχουάνα, με τον Μίτσαμ να παραδίδει στις αρχές ένα πακέτο δεκατριών τέτοιων τσιγάρων. (AP Photo/Frank Filan)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή