Ο Θανάσης ντύθηκε… Γιάννης

Ο Θανάσης ντύθηκε… Γιάννης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αδυναμία διατήρησης της καλής απόδοσης της εθνικής ομάδας, όπως έχει διαπιστωθεί σε όλα τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας της, εμφανίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα με την Ισλανδία για την πρεμιέρα του 40ού Ευρωμπάσκετ, αλλά αποδείχτηκε παρωδική και οι διεθνείς παίκτες, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Παππά και Θανάση Αντετοκούνμπο, έφτασαν στην εύκολη επικράτηση και διαφορά 29 πόντων (90-61). Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να είναι θεατής των αγώνων της ελληνικής ομάδας, αλλά ο αδελφός του Θανάσης φρόντισε να… διαφημίσει περαιτέρω το επώνυμο της οικογένειας και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επόμενων αντιπάλων, με την απόδοσή του στο 3ο δεκάλεπτο. Μέσα σε 15 λεπτά ο μεγαλύτερος αδελφός του Γιάννη σημείωσε 9 πόντους (αστόχησε σε μία βολή και ένα τρίποντο), κέρδισε 4 ριμπάουντ, έκανε δύο εντυπωσιακά κοψίματα και δύο κλεψίματα, ενώ έδωσε ισάριθμες ασίστ, αποδεικνύοντας ότι δεν κλήθηκε στην προεπιλογή της προετοιμασίας χάριν του μικρότερου αλλά διασημότερου αδελφού του, Γιάννη, προσφέροντας ενέργεια και ουσιαστικές επιλογές στο παιχνίδι της Εθνικής.

«Κρατάμε την αντίδραση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαι πανέτοιμος να προσφέρω ανά πάσα στιγμή. Θα πάμε να παίξουμε δυνατά τη Γαλλία», είπε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και σε συνδυασμό με τον πρώτο σκόρερ, Νίκο Παππά, ο οποίος έκανε ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής, οι Ισλανδοί αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν ελπίδες και πιθανότητες αμφισβήτησης της αντιπάλου τους.

«Περίμενα από μικρό παιδί, αυτό το πρώτο παιχνίδι με την Εθνική και δεν θα έχανα την ευκαιρία να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα», τόνισε ο Παππάς. Στη δεύτερη περίοδο, η χρησιμοποίηση των παικτών από τον πάγκο δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση στη διατήρηση του καλού ρυθμού από το πρώτο δεκάλεπτο (26-10) και έδωσε δικαίωμα στην Ισλανδία να μειώσει σε 35-33 από 32-14. Η κυριαρχία στα ριμπάουντ (46 έναντι 32), οι 22 αιφνιδιασμοί και οι 50 πόντοι που σημειώθηκαν εντός της αντίπαλης ρακέτας ήταν τα «κλειδιά» της νίκης, ενώ ενόψει των αγώνων με τη Γαλλία αύριο (η οποία γνώρισε ήττα σοκ από τη Φινλανδία με 84-86) και τη Σλοβενία (μεθαύριο) χρειάζεται μεγάλη αύξηση της καλής απόδοσης, απέναντι σε ποιοτικότερους και εμπειρότερους αντιπάλους.

ΕΛΛΑΔΑ: Παππάς 20 (1), Καλάθης 9 (1), Μπουρούσης 7, Σλούκας 5 (1), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17 (1), Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 8 (2), Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Ακοξ 7, Μπέρινγκσον 7, Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 7 (1), Ερμολίνσκι 3 (1), Πάλσον 21 (4), Χλίνασον 2, Μπιόρνσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή