Ευρωμπάσκετ: Η σκυτάλη στον 3ο και στον 4ο όμιλο

Ευρωμπάσκετ: Η σκυτάλη στον 3ο και στον 4ο όμιλο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Κλουζ της Ρουμανίας και στην Κωνσταντινούπολη, οι εθνικές ομάδες που συμμετέχουν στον 3ο και στον 4ο όμιλο, αντιστοίχως, θα πάρουν σήμερα τη σκυτάλη της πρεμιέρας του 40ού Ευρωμπάσκετ, ύστερα από τη χθεσινή έναρξη της διοργάνωσης στους ομίλους του Ελσίνκι και του Τελ Αβίβ που έχουν ρεπό.

Η Ισπανία θα παίξει με το Μαυροβούνιο και αναμένεται να κάνει τα «αποκαλυπτήρια» των μεγάλων δυνατοτήτων της, ενώ στον τρίτο όμιλο, η γηπεδούχος Ρουμανία θα αντιμετωπίσει την Τσεχία, στοχεύοντας στη νίκη που θα «ανοίξει» τον δρόμο της πρόκρισης στους «16». Εύκολη αποστολή αναμένεται να έχει η Κροατία με αντίπαλο την αδύναμη Ουγγαρία.

Στον τέταρτο όμιλο, ξεχωρίζει το ντέρμπι Τουρκίας – Ρωσίας που έχουν δείξει ότι έχουν ισορροπία δυναμικότητας από την περίοδο της προετοιμασίας τους, ενώ μπορεί ο παράγοντας της έδρας στη «Φενέρμπαχτσε Αρίνα» να παίξει ρόλο. Η Λετονία μπορεί να προσφερθεί για επίδειξη ισχύος της Σερβίας, ενώ αμφίρροπη αναμέτρηση συγκροτούν το Βέλγιο και η Μ. Βρετανία.

• Λανθασμένη χαρακτήρισε τη σχέση της FIBA με το ΝΒΑ για τη δυνατότητα που έχουν οι αμερικανικές ομάδες να απαγορεύσουν εμμέσως τη συμμετοχή των Ευρωπαίων παικτών στα εθνικά συγκροτήματα, ο τεχνικός του Μαυροβουνίου Μπόγκνταν Τάνιεβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Ο Μαυροβούνιος προπονητής συνέκρινε την περίπτωση του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ και την αντιμετώπιση της FIFA για την προστασία των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

«Δείτε τι γίνεται με τη FIFA που ο Νεϊμάρ κόστισε τόσα εκατομμύρια και πρέπει να παίζει σε φιλικά μεσούσης της σεζόν, αλλά και στα προκριματικά, με το ρίσκο τραυματισμών. Η FIBA δεν έχει ισότιμη σχέση με το ΝΒΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή