Ασχήμιες στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών

Ασχήμιες στο κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών

Κύριε διευθυντά

Διερωτάται κανείς γιατί το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα, η Ακαδημία Αθηνών, αδιαφορεί με όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στον τομέα της οικονομίας, αλλά και της Παιδείας, που υπονομεύουν το μέλλον πολλών γενεών.

Φαίνεται, η Ακαδημία Αθηνών εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι μόνο απούσα από τα κοινωνικά δρώμενα που συγκλονίζουν τη χώρα μας, αλλά αρνείται πεισματικά να προστατέψει και το νεοκλασικό μέγαρό της από τις ασχήμιες, με τις γεμάτες ρυπάνσεις αυλακωτές λαμαρίνες που έχει τοποθετήσει στην πρόσοψη του μεγάρου και τούτο παρά τα έντονα επικριτικά σχόλια που έχουν δει κατ’ επανάληψη το φως της δημοσιότητας σε πολλά έντυπα και ιδιαιτέρως στην έγκριτη εφημερίδα σας, την «Καθημερινή».

Η τοποθέτηση μάλιστα κιγκλιδώματος στον προαύλιο χώρο του κτιρίου σε τίποτα δεν ωφέλησε, αφού η ρύπανση συνεχίζεται. Υπάρχουν και άλλα γειτονικά νεοκλασικά μνημεία και διατηρητέα κτίρια, που έχουν με αποτελεσματικό τρόπο αντιμετωπίσει τη ρύπανση, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Το υπουργείο Πολιτισμού, που είναι ο θεματοφύλακας της εθνικής μας κληρονομιάς και έχει την εποπτεία του κτιρίου της Ακαδημίας Αθηνών, τι κάνει εν προκειμένω;

Ελενη Ξηρογιαννη, Ιδ. υπάλληλος, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή