ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Μόνο θυμηδία προκαλεί η σύγκριση του Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρομοιάσει τον εαυτό του και την πορεία του κόμματος του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπου επειχερεί να ταυτιστεί με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. 

«Ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να θυμάται οτι οι εμπειρίες, τα βιώματα και οι αξίες των δημοκρατικών πολιτών δεν είναι  ευκαιριακά ζητήματα» υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη επανασυσπείρωσης του χώρου. 

Αναλυτικά: 

Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η προσπάθεια του πρωθυπουργού να παρομοιάσει τον εαυτό του και την πορεία του κόμματος του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές οτι ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Το επόμενο επεισόδιο θα περιλαμβάνει «σκληρή διαπραγμάτευση» για τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, τα οποία ο κ. Τσίπρας τα έχει ήδη αποδεχθεί προκαταβολικά με την επιστολή του προς την κα. Λαγκάρντ στις 11/7.

Ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να θυμάται οτι οι εμπειρίες, τα βιώματα και οι αξίες των δημοκρατικών πολιτών δεν είναι  ευκαιριακά ζητήματα. Υπάρχουν πάνω από τις συγκυρίες και εκφράζονται διαχρονικά μέσα από τους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης από τη εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη μέχρι και σήμερα. Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε την ιστορική μας διαδρομή, τις κατακτήσεις μας, αλλά και να σταθούμε αυτοκριτικά σε λάθη ή παραλείψεις.

Ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο των αξιών του για να συμβάλλει καθοριστικά στην ισορροπία του σημερινού, μετέωρου πολιτικού συστήματος. Είναι χρέος όλων μας η παράταξη να επανασυσπειρωθεί. Και για να τελειώνουμε με τις αδόκιμες συγκρίσεις: O Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους πολιτικούς προγόνους του κ. Καμμένου, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τα ιδεολογικά τους τέκνα.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ