Μόσχα: Η Τουρκία θα εισβάλλει στη Συρία

Μόσχα: Η Τουρκία θα εισβάλλει στη Συρία

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι μια νέα τουρκική εισβολή στο βόρειο κομμάτι της Συρίας βρίσκεται προ των πυλών εκφράζει νέα έκθεση του ρωσικού κέντρου στρατηγικών μελετών «Ίδρυμα Στρατηγικού Πολιτισμού», δημιουργώντας ζωηρό αντίκτυπο στον τουρκικό τύπο.

Σύμφωνα με την ρωσική έκθεση, η τουρκική εισβολή θα ξεκινήσει αμέσως μετά την νέα διάσκεψη στο Αστάνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά το τέλος της διάσκεψης στο στόχαστρο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθεί το Ιντλιπ, το οποίο σήμερα ελέγχουν ισλαμιστικές οργανώσεις.

Η ρωσική έκθεση αναφέρει ότι η Ρωσία και το Ιράν θα παρέχουν υποστήριξη στην επιχείρηση της Τουρκίας, η οποία θα έχει ως απώτερο στόχο την απομάκρυνση των παραγόντων της Αλ Κάϊντα από το Ιντλιπ.

Η ρωσική έκθεση αναφέρεται και στο επιχειρησιακό σχέδιο του τουρκικού στρατού. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με την έκθεση, θα βομβαρδίσει τα νότια προάστια του Ιντλιπ. Την ίδια ώρα, θα αναπτυχθούν μη επανδρωμένα εναέρια μέσα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Στην συνέχεια, θα αναπτυχθούν δυνάμεις του τουρκικού στρατού στο εσωτερικό του Ιντλιπ και θα δημιουργηθεί μια νέα ζώνη κατάπαυση του πυρός.

Την ίδια περίοδο, οι στρατοί της Ρωσίας και του Ιράν θα αναλάβουν πρωτοβουλίες στο νότιο κομμάτι της περιοχής.

Ας σημειωθεί ότι την προηγούμενη περίοδο έλαβαν χώρα μια σειρά σημαντικών εξελίξεων που βρίσκονται σε συμφωνία με το σενάριο, στο οποίο αναφέρεται η ρωσική έκθεση. Η Τουρκία συμφώνησε με την Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος του τύπου S-400.

Την ίδια στιγμή, ο Ιρανός Επιτελάρχης συζήτησε στην Άγκυρα με τον τουρκικό στρατό νέα σχέδια για το βόρειο κομμάτι της Συρίας και του Ιράν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή