Μία χειραποσκευή από 1ης Νοεμβρίου στις πτήσεις της ιρλανδικής Ryanair

Μία χειραποσκευή από 1ης Νοεμβρίου στις πτήσεις της ιρλανδικής Ryanair

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου όσοι επιβάτες δεν έχουν προτεραιότητα επιβίβασης μπορούν να μεταφέρουν κατά τη διάρκεια της πτήσης μόνο μία χειραποσκευή. Μέχρι πρότινος η εταιρεία έδινε τη δυνατότητα σε όλους να έχουν στη διάθεσή τους δύο χειραποσκευές κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Independent, εάν οι πελάτες αρνηθούν να παραδώσουν στην πύλη εισόδου την αποσκευή τους, επειδή ενδεχομένως περιέχει πολύτιμα αντικείμενα, η εταιρεία δηλώνει ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Ωστόσο, σκοπός των νέων μέτρων περιορισμού είναι να μειωθούν οι καθυστερήσεις στις πτήσεις, καθώς στην προσπάθεια του προσωπικού και των επιβατών να βρουν χώρο για να τοποθετήσουν τις χειραποσκευές τους η εκτέλεση των πτήσεων πραγματοποιείται με καθυστέρηση. Επίσης, ο εν λόγω περιορισμός συμβάλλει και στην εξοικονόμηση επιπλέον χώρου. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η απόφαση αυτή δεν ελήφθη για λόγους οικονομικούς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρχαν κίνητρα για τη μεγιστοποίηση του κέρδους της. Επίσης, η Ryanair ανακοίνωσε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Always Getting Better», νέες μειωμένες χρεώσεις αποσκευών, καθώς και αύξηση του επιτρεπόμενου μεγέθους για όσες αποσκευές θα παραμένουν στον χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους. Συνεπώς, από την 1η Νοεμβρίου, το όριο αποσκευών θα αυξηθεί από 15 κιλά σε 20 κιλά, ενώ η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή θα μειωθεί από 35 ευρώ σε 25 ευρώ.

Η δυνατότητα που έδινε αρχικά η εταιρεία στους πελάτες για τη μεταφορά δύο χειραποσκευών αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής και καθιερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair Μάικλ Ο’ Λιρι, στην προσπάθειά του να υιοθετήσει πιο φιλική προς τους πελάτες πολιτική. Οταν το 2014 ο ιρλανδικός αερομεταφορέας αποφάσισε να επιτρέψει την τοποθέτηση μιας επιπλέον χειραποσκευής, το μέσο ποσοστό πληρότητας αυξήθηκε από το 82% στο 97%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή