Η «φυλακή» του Βενγκέρ για τους παίκτες του

Η «φυλακή» του Βενγκέρ για τους παίκτες του

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρόνο με τον χρόνο η παρουσία του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Αρσεναλ μοιάζει να βαραίνει παρά να ενισχύει τον λονδρέζικο σύλλογο, που μετά και την αποτυχία του να προκριθεί στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ προσπαθεί να συγκρατήσει τους παίκτες του να μη φύγουν. Δημιούργησε έτσι συνθήκες που ο ξένος Τύπος χαρακτήρισε «φυλακή» για τους ποδοσφαιριστές.

Χωρίς πρωτάθλημα από το 2004 και με ευρωπαϊκή προοπτική φέτος μόνο στο Γιουρόπα Λιγκ, τα αστέρια της Αρσεναλ νιώθουν να χάνουν τη λάμψη τους στο «Εμιρεϊτς» και αναζητούν διέξοδο συνεχώς, όπως ο Χιλιανός σούπερ σταρ Αλέξις Σάντσες και άλλοι.

Ο Αλεξ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεν μπόρεσε και έφυγε αυτό το καλοκαίρι. Οπως χαρακτηριστικά έγραψε η ισπανική εφημερίδα El Pais, «κατάφερε να σκάψει ένα τούνελ και να διαφύγει προς τη Λίβερπουλ». Σε δηλώσεις του ο Αγγλος επιθετικός είπε μάλιστα ότι «έπρεπε να φύγω ώστε να μπορώ να προοδεύσω».

Ο Σάντσες δεν είχε τέτοια τύχη όσο κι αν το ήθελε, αφού οι προσπάθειες της Μάντσεστερ Σίτι δεν ευοδώθηκαν. Στο στενό πλαίσιο της Αρσεναλ θα παραμείνει και αυτός και αρκετοί ακόμη αστέρες του διεθνούς ποδοσφαίρου, όπως οι Εκτορ Μπεγερίν και Μεσούτ Οζίλ που ήθελαν να πάνε στην Μπαρτσελόνα. Θα μείνουν υπό την απόλυτη ηγεσία ενός 67χρονου που 21 έτη μετά την πρόσληψή του στον σύλλογο υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο και παραμένει στον πάγκο του εν τη απουσία του Αμερικανού ιδιοκτήτη.

Την κατάσταση περιέγραψε με απογοήτευση ο άνθρωπος-ρεκόρ της Αρσεναλ, ο βετεράνος στράικερ Ιαν Ράιτ, κάνοντας λόγο, μετά το ντροπιαστικό 4-0 από τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, για τον «απόλυτο εφιάλτη». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Βενγκέρ να φύγει, λέγοντας ότι «είναι καλό πρώτα για τον ίδιον και για την ψυχική του υγεία».

Ομως, όχι! Ο Αλσατός όχι μόνο επιμένει και παραμένει, αλλά προσπαθεί και να κλείσει τις πόρτες της Αρσεναλ, ζητώντας και την κατάργηση της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. «Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε μόνο μία μεταγραφική περίοδο που θα κλείνει 48 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, με την επόμενη να ανοίγει μετά το τέλος της σεζόν. Σήμερα οι παίκτες που δεν παίζουν ή όσοι έχουν προσεγγίσεις από τον Οκτώβριο αρχίζουν και σκέφτονται πού θα πάνε τον Iανουάριο. Ετσι όμως δεν μετέχεις σε μια ποδοσφαιρική ομάδα», είπε ο κ. Βενγκέρ την περασμένη Τρίτη. Oπερ και εγένετο. Την περασμένη Πέμπτη η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε η μεταγραφική περίοδος να κλείνει δύο μέρες πριν από τη σέντρα. Εκείνος πάντως μπορεί να φύγει όποτε θέλει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή