Η Σ. Αραβία επιθυμεί περαιτέρω μείωση παραγωγής πετρελαίου

Η Σ. Αραβία επιθυμεί περαιτέρω μείωση παραγωγής πετρελαίου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτοί στο ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της παραγωγής πετρελαίου μετά τον Μάρτιο του 2018 εμφανίζονται οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, της Βενεζουέλας, του Καζαχστάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο συνεδρίου του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Αστανά του Καζαχστάν, σε μία προσπάθεια να εξετάσουν όλες τις πιθανές επιλογές που διαθέτουν για να ενισχύσουν την αγορά πετρελαίου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ Φαλίχ, συμφώνησε σε ξεχωριστές συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του ότι ο ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί, όπως το Καζαχστάν, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην επίτευξη μεγαλύτερης σταθερότητας στην αγορά πετρελαίου, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Ειδικότερα, δύο από τα μέλη του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία και η Βενεζουέλα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν τη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου «πέρα από το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο», γνωστοποίησε το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, σε ξεχωριστή ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας με το Καζαχστάν διαβεβαίωσαν ότι αυτή η παράταση μείωσης της παραγωγής θα εξεταστεί εν ευθέτω χρόνω, σε περίπτωση που το υπαγορεύσουν οι ανάγκες της αγοράς.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου Μαΐου τα μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία είχαν συμφωνήσει να επεκτείνουν τη μείωση της παραγωγής έως τον Μάρτιο του 2018, για να ενισχυθεί η τιμή του πετρελαίου. Ο κ. Αλ Φαλίχ και ο ομόλογός του από το Καζαχστάν συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία των δύο χωρών σε όλους τους τομείς του ενεργειακού κλάδου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο μεγάλα έργα που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας στο Καζαχστάν και αφορούν τον κλάδο των πετροχημικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή