ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Φυλακίστηκε 11μελής οικογένεια για «σύγχρονη δουλεία»

INDEPENDENT

Φωτογραφία της Αστυνομίας του Λινκολνσάιρ αναδημοσιέυει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα INDEPENDENT με τους 11 κατηγορούμενους που έλαβαν ποινή φυλάκισης συνολικά 79 ετών.

Σε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν τα μέλη μιας οικογένειας ταξιδιωτών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει σπείρα «σύγχρονης δουλείας», στοχεύοντας σε ευάλωτους και ευπαθείς ανθρώπους στο Λινκολνσάιρ της Αγγλίας. Πρόκειται για 11 συγγενείς – δέκα άντρες και μία γυναίκα - οι οποίοι καταδικάστηκαν, επίσης, και για απάτη.

Η οικογένεια διατηρούσε εταιρία, την οποία χρησιμοποίησε για να μεταφέρει παράνομα 18 άνδρες σε ιδιοκτησίες στο Λινκολνσάιρ, στο Νότινχαμσάιρ και στο Λονδίνο, εξαναγκάζοντας τους να δουλεύουν.

Αναζητούσαν τους στόχους τους στους δρόμους, σε φθηνά ξενοδοχεία και καταφύγια και τους πρόσφεραν φαγητό και στέγη ως αντάλλαγμα για τη δουλειά τους. Στη συνέχεια, τους έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις, ναρκωτικά και αλκοόλ, χωρίς να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία, με σκοπό να τους αιχμαλωτίσουν. Πολλά από τα θύματά τους, μάλιστα, ήταν άστεγοι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν κάποιου είδους μαθησιακή δυσκολία ή προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Την ίδια στιγμή που τα μέλη αυτής της συμμορίας ζούσαν μια πολυτελέστατη ζωή, οι αιχμάλωτοί τους κατοικούσαν σε παλιά και βρώμικα τροχόσπιτα, χωρίς θέρμανση, νερό και τουαλέτες, ενώ τις αποτρόπαιες πράξεις της οικογένειας Ρούνεϊ ενημερώθηκε το Βασιλικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον δικαστή Timothy Spencer, «δεν είχε απομείνει αξιοπρέπεια ή κάποιο σημάδι ότι επρόκειτο για ανθρώπους, και ήταν καταδικασμένοι σε μια ζωή αγγαρειών και μόχθου».

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που βρέθηκαν υπό την κράτηση των Ρούνεϊ ήταν υποσιτισμένοι, καθώς τρέφονταν μόνο με τα αποφάγια της οικογένειας, ενώ ανέφεραν ότι είχαν δεχθεί απειλές και πολλά χτυπήματα και τραυματισμούς, για τους οποίους δεν τους επιτρεπόταν να λάβουν κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Απόδοση δικαιοσύνης

Ο αστυνομικός διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος εγκλημάτων, Chris Davison, δήλωσε: «Η σοβαρότητα αυτών των εγκλημάτων αποτυπώνεται στις ποινές που επεβλήθησαν από τον Δικαστή. Τα θύματα δεν θα μπορέσουν ποτέ να κερδίσουν πίσω τα χρόνια που τους έκλεψαν, αλλά ελπίζω ότι θα παρηγορηθούν από την επιβολή δικαιοσύνης και από την προσπάθειά μας να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό, ώστε να αποφύγουμε να υποφέρουν άλλοι, με τον τρόπο που υπέφεραν εκείνοι».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ