Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εποχή της κυριαρχίας του χιπ-χοπ και της ηλεκτρονικής μουσικής –τουλάχιστον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού– αποτελεί απροσδόκητη είδηση η κατάκτηση της κορυφής των αμερικανικών τσαρτ από τους LCD Soundsystem. Οι ρόκερ από το Μπρούκλιν, προεξάρχοντος του Τζέιμς Μέρφι (φωτ.), επανενώθηκαν το 2015 ύστερα από διακοπή τεσσάρων ετών, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν και το νέο τους άλμπουμ, «American Dream». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτός είναι ο πρώτος δίσκος στην ιστορία της μπάντας που καταφέρνει να «σκαρφαλώσει» επιτυχώς μέχρι το Νο 1.

(…)Την ταινία έναρξής του ανακοίνωσε το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το «Η ψυχή και το σώμα» της Ουγγαρέζας δημιουργού Ιλντικο Ενιέντι, μια καθηλωτική ιστορία αγάπης, η οποία τιμήθηκε με τη Χρυσή Αρκτο του περασμένου Φεστιβάλ Βερολίνου. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει γενικώς το ονειρικό, σουρεαλιστικό σινεμά της Ενιέντι, η οποία θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την προβολή.

(…) Μια απλή αναζήτηση στην έγκυρη ιντερνετική βάση δεδομένων για τον κινηματογράφο IMDb μάς προκάλεσε έκπληξη: είναι τουλάχιστον δεκαπέντε(!) οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές οι οποίες βρίσκονται αυτό τον καιρό «στα σκαριά» και βασίζονται σε διάφορα έργα (μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα) του Στίβεν Κινγκ. Την ίδια στιγμή, το «Αυτό», που βασίζεται επίσης σε βιβλίο του, έκανε μόλις το καλύτερο «άνοιγμα» στην ιστορία όσον αφορά τις ταινίες τρόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή