ΠΑΟ: Ενίσχυση, χρέη και ΟΑΚΑ

ΠΑΟ: Ενίσχυση, χρέη και ΟΑΚΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις βασικές προϋποθέσεις έθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να προχωρήσει στην υλοποίηση του «PAO Foundation» με στόχο την ανάκαμψη όλων των τμημάτων του Συλλόγου:

• Να ακολουθήσουν το εγχείρημα και να το ενισχύσουν οικονομικά τόσο οι επιφανείς φίλοι του Παναθηναϊκού όσο και οι απλοί οπαδοί του, ειδάλλως θα σκεφτεί το ενδεχόμενο απεμπλοκής του και από την ΚΑΕ.

• Να παραδοθεί από την παρούσα διοίκηση η ΠΑΕ απαλλαγμένη από τα χρέη και

• Να προχωρήσει το πλάνο της Παναθηναϊκής Πολιτείας, με τη συστέγαση των περισσοτέρων τμημάτων στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, έπειτα από συμφωνία για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή τους.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης του εγχειρήματος και το αποτέλεσμα των επαφών που έχει κάνει έως τώρα σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα, αλλά σε πρώτη φάση φαίνεται να υπάρχει θετική ανταπόκριση από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών της ΠΑΕ.

Τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακόπουλος στη γραπτή δήλωσή του: «Η αγάπη μου για το “τριφύλλι” δεν μου επιτρέπει να μένω αδιάφορος βλέποντας τη σημερινή θλιβερή κατάσταση τόσο στον Ερασιτέχνη, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς πληγώνεται συνεχώς κι αυτό δεν μπορεί παρά να έχει ανάλογο αντίκτυπο και στο μπάσκετ. Πολύ περισσότερο δε, όταν το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας δεν μας επιτρέπει να ανταγωνιστούμε επί ίσοις όροις τα διεθνή δεδομένα και να κρατήσουμε την ομάδα στο υψηλότερο σκαλοπάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως επιθυμούμε και έχουμε συνηθίσει. Το PAO Foundation αποτελεί, κατά την προσωπική μου άποψη, μονόδρομο για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η συστράτευση τόσο των επιφανών φίλων του “τριφυλλιού”, όσο και των απλών φιλάθλων. Για να γίνει το πρώτο βήμα απαιτείται η παρούσα διοίκηση να παραδώσει την ΠΑΕ απαλλαγμένη από τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος. Παράλληλα, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Η συστέγαση δηλαδή όλων των τμημάτων του Συλλόγου. Ελπίζω ότι η παρούσα κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, παραχωρώντας μας με μακροχρόνια μίσθωση το ΟΑΚΑ.

»Η επιτυχία του PAO Foundation θα εξασφαλίσει την αυτοχρηματοδότηση όλων των τμημάτων του Συλλόγου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπου η ομάδα δεν είναι δέσμια κανενός προσώπου / παράγοντα και αντίστροφα ο παράγοντας δεν γίνεται δέσμιος του Συλλόγου. Θέλω να πιστεύω ότι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί και ο απλός κόσμος θα ανταποκριθούν άμεσα και με θέρμη. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να επανεξετάσω τη θέση και την εμπλοκή μου στα δρώμενα της ΚΑΕ, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ξεκαθαρίζω ότι η ειλικρινής πρόθεσή μου δεν είναι να αναλάβω προσωπικά την ΠΑΕ, ούτε καν να τη διαχειριστώ, πόσο μάλλον δε να επωμιστώ τις οικονομικές αστοχίες των προηγούμενων ετών. Πέραν τούτου, το ομιχλώδες και σκοτεινό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, ούτε το γνωρίζω ούτε επιθυμώ να το μάθω. Εντός του Οκτωβρίου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τον πλήρη στρατηγικό σχεδιασμό και τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε να διαπιστώσουμε αν προκύπτουν οι απαραίτητες οικονομικές προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος σε όλα τα επίπεδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή