Ενισχύθηκε η απασχόληση στην Ε.Ε. το β΄ τρίμηνο 2017

Ενισχύθηκε η απασχόληση στην Ε.Ε. το β΄ τρίμηνο 2017

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση της απασχόλησης σε ποσοστό 0,4% και στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2017 τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η αύξηση διαμορφώθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και στο 1,5% στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το δεύτερο τρίμηνο ο αριθμός των εργαζομένων στην Ευρωζώνη ανήλθε σε 155,6 εκατ., ενώ στην Ε.Ε. στα 235,4 εκατομμύρια.

Μία από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν και η Ελλάδα. Κατατάσσεται στην τρίτη θέση μετά τη Μάλτα (1%) και την Ισπανία (0,9%), με τις μεγαλύτερες αυξήσεις εν συγκρίσει με το πρώτο τρίμηνο. Στη χώρα μας την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου η απασχόληση ενισχύθηκε κατά 0,8%. Αντιθέτως, σε Κροατία (-0,8%), Λετονία (-0,7%), Ρουμανία (-0,6%) και Εσθονία (-0,5%) παρατηρήθηκε κάμψη στην απασχόληση το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία υπέρ των Ευρωπαίων εργαζομένων. Πρόκειται για τη σύσταση νέου θεσμικού οργάνου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο θα παρακολουθεί πώς εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία στα κράτη-μέλη, ώστε να προλαμβάνει πιθανές παραβιάσεις της ή να επιβάλλει κυρώσεις όταν υπάρξουν παραβάσεις. «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι ευρωπαϊκές διατάξεις για την κινητικότητα των εργαζομένων εφαρμόζονται με δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε ο κ. Γιούνκερ. Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχεδόν 1,7 εκατ. Ευρωπαίοι ταξιδεύουν κάθε μέρα σε χώρες-μέλη όπου βρίσκεται η εργασία τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή