Οι συλλογικοί φόβοι του Ψυχρού Πολέμου περί ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος γίνονται αντιληπτοί με τον πιο έντονο τρόπο στη δυστοπική αυτή φωτογραφία, όπου βλέπουμε ένα υπόγειο καταφύγιο, θαμμένο 198 μέτρα κάτω από το έδαφος, κοντά στο Χάτσινσον του Κάνσας, το 1961. To καταφύγιο, το οποίο απαρτίζεται από 125 δωμάτια, θα φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό ατόμων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ θα γινόταν και αποθηκευτικός χώρος σημαντικών κρατικών εγγράφων. (AP Photo)

Σε ένα στρατόπεδο του αμερικανικού στρατού στη Βόρεια Ιρλανδία, ένας καθολικός ιερέας μεταδίδει τη Θεία Κοινωνία στους καθολικούς πιστούς των μονάδων που στρατοπεδεύουν εκεί, το 1942. (AP Photo)

Τρία φουσκωτά σκάφη του νοτιοκορεατικού πολεμικού ναυτικού πραγματοποιούν έλεγχο σε ένα βορειοκορεατικό υποβρύχιο που εντοπίστηκε κοντά στο ανατολικό λιμάνι της Κανγκρούνγκ, βορειοανατολικά της Σεούλ, το 1996. Το υποβρύχιο, το οποίο μετέφερε και παρέλαβε τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων που εισήλθαν μυστικά στη χώρα για συλλογή πληροφοριών, βρέθηκε κοντά στην ακτή ακινητοποιημένο, καθώς προσέκρουσε στον πάτο του βυθού και το πλήρωμα απέτυχε στις προσπάθειες του να το απελευθερώσει. Η προσέγγιση του νοτιοκορεατικού ναυτικού είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Βορειοκορεάτες, μέλη του πληρώματος και να πιαστεί αιχμάλωτος ένας. (AP Photo/Ahn Young-joon)

Άντρες των ομάδων διάσωσης μεταφέρουν σε φορίο μία τραυματισμένη γυναίκα από ξενοδοχείο της Πόλης του Μεξικό, μετά από τον καταστροφικό σεισμό, μεγέθους οκτώ ρίχτερ, που έπληξε την μεξικανική πρωτεύουσα, το 1985. (AP Photo/Chip Young)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ