Από τη «Νέα Δεξιά» ξανά στον Αδωνι Γεωργιάδη

Από τη «Νέα Δεξιά» ξανά στον Αδωνι Γεωργιάδη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίστροφη πορεία από εκείνη που είχε ακολουθήσει πριν περίπου ενάμιση χρόνο έκανε ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δεξιάς, Δημήτρης Γερογιάννης, καθώς κατά την διάρκεια της γαλάζιας απόβασης στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, στην οποία έδωσε το παρών επανέκαμψε στις τάξεις της γαλάζιας παράταξης, μέσω του ανθρώπου που συνεργαζόταν από το 2009.

Κομβικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς ο πρώην εκπρόσωπος της Νέας Δεξιάς, πριν μεταπηδήσει στο κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη, υπήρξε συνεργάτης του τόσο την περίοδο που ήταν ακόμη βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, με την συνεργασία τους να λαμβάνει τέλος μετά τις εσωκομματικές αρχαιρεσίες της ΝΔ, τότε που ο γαλάζιος βουλευτής της Β’ Αθηνών διεκδίκησε την προεδρία της φιλελεύθερης παράταξης.

Η συγκεκριμένη μετακίνηση δεν θα είχε κάποιο ενδιαφέρον αν ήταν απλά ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν εντασσόταν σε ένα ευρύτερο παζλ που έχει σαφέστατο πολιτικό ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, που λόγω και της υψηλής θέσης του στην κομματική ιεραρχία έχει την ευχέρεια να συνομιλεί με πλήθος κόσμου, λειτουργεί ουσιαστικά ως προμετωπίδα της «δεξιάς πτέρυγας» – και όχι μόνο – συσπειρώνοντας γύρω του είτε «καθαρόαιμους» δεξιούς, είτε ακόμα και στελέχη που κινούνταν τα προηγούμενα χρόνια εκτός της ΝΔ με αναφορές στον κεντρώο χώρο, αλλά τα χρόνια της κρίσης έχουν αναπτύξει έντονα «αντισύριζα» αντανακλαστικά.

Η συγκεκριμένη κινητικότητα του αντιπροέδρου είναι βεβαιώς εις γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της αμφίπλευρης διεύρυνσης, όπως το έχει θέσει δημόσια ουκ ολίγες φορές ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, με τον κ. Γεωργιάδη να έχει ουσιαστικά επωμιστεί την συσπείρωση του δεξιού κέρατος της κεντροδεξιάς. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή