Ετοιμη να εκδώσει τριετές καλυμμένο ομόλογο η ΕΤΕ

Ετοιμη να εκδώσει τριετές καλυμμένο ομόλογο η ΕΤΕ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός της Εθνικής Τράπεζας για την επιστροφή στις αγορές μέσω της έκδοσης καλυμμένου ομολόγου. Στόχος της τράπεζας είναι να προχωρήσει γρήγορα, εντός των επόμενων εβδομάδων, και να αντλήσει άνω των 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters, το ομόλογο θα είναι τριετούς διάρκειας, ενώ θα πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου από εγχώρια τράπεζα από το 2014. Σημειώνεται ότι μετά την επιστροφή της χώρας στις αγορές, με την έκδοση ομολόγου τον περασμένο Ιούλιο, οι τράπεζες ξεκίνησαν τις επαφές και τις προετοιμασίες, προκειμένου να προχωρήσουν σε αντίστοιχο βήμα. Ετσι, πέραν της Εθνικής, και οι άλλες μεγάλες τράπεζες προετοιμάζονται για ομολογιακές εκδόσεις. Τις τελευταίες εβδομάδες, πάντως, το κλίμα για τον κλάδο έχει επιδεινωθεί λόγω των παρεμβάσεων του ΔΝΤ και των συζητήσεων για την ανάγκη νέου ελέγχου της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών και ενδεχομένως νέας ανακεφαλαιοποίησης.

Σε ηλεκτρονική δημοπρασία βγάζει η Πειραιώς 57 ακίνητα

Για τη δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του ομίλου Πειραιώς προετοιμάζεται η τράπεζα, μέσω της πλαρφόρμας promerties4sale.gr που δημιούργησε. Η δημοπρασία θα γίνει στις 24 και στις 25 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει 57 ακίνητα απ’ όλη την Ελλάδα. Θα διατεθούν διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, νησιά κ.ά. Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων κυμαίνονται από 11.000 έως 1.050.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς των ακινήτων από την τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.

Πρόστιμα 150.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα150.000 ευρώ επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Το μεγαλύτερο πρόστιμο –100.000 ευρώ– επιβλήθηκε στην εισηγμένη Frigoglass, γιατί δεν προέβη σε αναγνώριση ζημίας απομείωσης των περιουσιακών στοιχείων θυγατρικών της εταιρειών. Τα λάθη τής ως άνω χρήσης διορθώθηκαν στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση της περιόδου που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017, με συνέπεια να επιβαρυνθούν τα ίδια κεφάλαια του ομίλου κατά 33 εκατ. και τα αποτελέσματά του κατά 31,5 εκατ.

Η πετρελαιοκηλίδα έπληξε τον τουρισμό

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε το Σαββατοκύριακο ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον τουρισμό, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης που επλήγη από τη ρύπανση της πετρελαιοκηλίδας. Παράλληλα, σημειώθηκαν πρόωρες αποχωρήσεις τουριστών και ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης. Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τη ρύπανση των ακτών χτύπησε, μέσω της «Κ», από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αθηνών και Αργοσαρωνικού Αλέξανδρος Βασιλικός και, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου, επιβεβαιώθηκε.

Σε ελληνόκτητο πλοίο βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνη

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε στο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «Dimitris C» της Danaos Shipping, του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tradewinds, η κοκαΐνη, βάρους 121 κιλών, εντοπίστηκε μέσα σε τρεις τσάντες και μία βαλίτσα, καλά κρυμμένες στο κατάστρωμα από το πλήρωμα. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία έδωσε εντολή στον καπετάνιο να ειδοποιήσει τις Αρχές του Περού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Danaos, αποτελεί πολιτική της εταιρείας να γίνονται τέτοιες έρευνες από τα πληρώματα, ειδικά όταν τα πλοία «πιάνουν» σε λιμάνια που είναι γνωστά για διακίνηση ναρκωτικών. Το «Dimitris C» ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ιλό, όπου είχε φτάσει στις 13 Σεπτεμβρίου, προερχόμενο από τη Χιλή. Στο πλοίο επέβαινε πλήρωμα 23 ναυτικών, από τους οποίους 16 είναι Ουκρανοί, τρεις Ρώσοι και τέσσερις Τανζανοί. Ολοι ανακρίθηκαν από εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια τους άφησε ελεύθερους και επέτρεψε τον απόπλου του πλοίου. Το «Dimitris C» απέπλευσε την Κυριακή με προορισμό το Εκουαδόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή