Κοινή δήλωση των αντιπεριφερειαρχών Πειραιά και Δ. Αττικής για τα φαινόμενα δυσοσμίας

Κοινή δήλωση των αντιπεριφερειαρχών Πειραιά και Δ. Αττικής για τα φαινόμενα δυσοσμίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμίας που εμφανίζονται συστηματικά το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Δυτικής Αττικής Γιώργος Γαβρίλης και Γιάννης Βασιλείου, αντίστοιχα, με κοινή ανακοίνωση τους ενημερώνουν ότι «δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί η πηγή των δυσάρεστων οσμών».

Δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται πλήρως την δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων αυτών των περιοχών και γνωστοποιούν ότι «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον «Δημόκριτο» προωθείται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη διερεύνηση του ζητήματος των οσμών».

Σημειώνουν επίσης ότι για το θέμα ενημέρωσαν (7/6/2017) το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος προκειμένου να προβούν κατά προτεραιότητα στις απαραίτητες ενέργειες. Παράλληλα, έχουν ζητήσει από τις 24/08/2017 συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο για να εντοπιστούν οι πηγές, να ταυτοποιηθούν οι ρύποι και να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, μέσω της κινητοποίησης και παρέμβασης των υπηρεσιών του υπουργείου. Συνάντηση η οποία «μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να οριστεί και να πραγματοποιηθεί», όπως σημειώνουν.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή