Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τον σεισμό στο Μεξικό

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τον σεισμό στο Μεξικό

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότατο σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο κεντρικό Μεξικό. Βίντεο αλλά και φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στη διάρκεια της σεισμικής δόνησης. Τουρίστες που επέβαιναν σε βάρκες στην τοποθεσία Χοτσιμίλκο στην πόλη του Μεξικού αισθάνονται ξαφνικά τα κύματα που προκαλούνται από τον σεισμό, ενώ οι συντάκτες περιοδικού που βρίσκονται σε γραφείο επιχειρούν να απομακρυνθούν από το κτίριο.

Η Αλμα Γκονζάλες βρισκόταν στον τέταρτο όροφο κτιρίου της γειτονιάς Ρόμα, όταν ο σεισμός ισοπέδωσε το ισόγειο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος. Γείτονες έστησαν τότε μια σκάλα που έφτανε μέχρι τη στέγη και τη βοήθησαν να βγει από ένα παράθυρο. Η Γκάλα Ντλουζίνσκα παρακολουθούσε την ώρα του σεισμού μάθημα μαζί με άλλα έντεκα άτομα στον δεύτερο όροφο κτιρίου στην οδό Αλβάρο Ομπρεγκόν όταν τμήματα του κτιρίου άρχισαν να καταρρέουν. Οπως αφηγείται, έπεσε στις σκάλες και τότε όλοι άρχισαν να την ποδοπατούν αναζητώντας τρόπο διαφυγής μέχρι τη στιγμή που κάποιος την τράβηξε και την έσωσε. «Δεν υπήρχαν πλέον σκάλες, μόνο πέτρες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε την πολιτεία Πουέμπλα ξεπερνούν συνολικά τους 216, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμη και με γυμνά χέρια για τυχόν επιζώντες.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τον σεισμό στο Μεξικό-1

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τον σεισμό στο Μεξικό-2

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τον σεισμό στο Μεξικό-3

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τον σεισμό στο Μεξικό-4

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή