Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά ο Κουρουμπλής για να «ξεμπλοκάρει» η απορρύπανση του Σαρωνικού

Παρέμβαση Αρείου Πάγου ζητά ο Κουρουμπλής για να «ξεμπλοκάρει» η απορρύπανση του Σαρωνικού

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής ώστε να ξεμπλοκαριστούν ορισμένες διαδικασίες που σχετίζονται με την απορρύπανση μετά το ναυάγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές αρχές δεν επιτρέπουν να ξεφορτωώσει το πετρέλαιο που έχει απαντλήσει το πλοίο «Λασσαία» το οποίο έχει κατασχεθεί μετά τον έλεγχο των λιμενικών αρχών και τον εντοπισμό ποσοτήτων πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς παραστατικά.

Ζητήθηκε επίσης η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την διευκόλυνση των διαδικασιών που έχουν να κάνουν με την εξεύρεση άλλου πλοίου για να συνεχίσει την απάντληση από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» η οποία έχει διακοπεί από την Τρίτη το μεσημέρι .

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του βυθισμένου πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχει αντιρρήσεις με τις προτάσεις που γίνονται για συγκεκριμένα πλοία απάντλησης και ζητάει να μεταβούν άλλες εταιρίες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή