ΕΛΛΑΔΑ

Αλληλομαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών στον καταυλισμό της Σούδας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον καταυλισμό της Σούδας.

Οι δύο μετανάστες από το Ιράν αλληλομαχαιρώθηκαν μέσα σε σκηνή για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Με μαχαιριές έλυσαν τις διαφορές τους, χθες Πέμπτη το βράδυ, μέσα σε σκηνή, στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου, δυο μετανάστες από το Ιράν.

Στον καταυλισμό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων.

Από την αστυνομία, πάντως, κατέστη σαφές ότι και οι δυο θα συλληφθούν μετά τη νοσηλεία τους στο ενώ ήδη έχει συλληφθεί και ένας τρίτος, Ιρανός και αυτός, κατηγορούμενος για συνέργεια στο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός της Σούδας, ελλείψει χρηματοδότησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, πλησιάζει στο κλείσιμο του. Ενώ οι λίγοι, σχεδόν 140, που πλέον διαμένουν εκεί είναι μόνοι άνδρες, κυρίως νεαρής ηλικίας, χωρίς προσφυγικό προφίλ που σημαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν θα πάρουν άσυλο. Πλην όμως λόγω των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν δεν δικαιούνται άσυλο και δεν μπορούν να επιστραφούν στην Τουρκία με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο.

(Πήγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ)
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ