Περιμένοντας την επιτροπή Αλιβιζάτου

Περιμένοντας την επιτροπή Αλιβιζάτου

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναμένουν στο… ακουστικό τους ένα τηλεφώνημα από τον Νίκο Αλιβιζάτο για να μάθουν αν υπάρχει τελικώς περίπτωση να βρεθεί λύση και να διεξαχθούν οι εκλογές του νέου φορέα στις 5 Νοεμβρίου, οπότε και έχουν προγραμματισθεί, έμοιαζαν χθες όλοι διεκδικητές της ηγεσίας του. Επί της ουσίας, όλοι περίμεναν την απάντηση της Wind, καθώς αυτή, ως φαίνεται, είναι η μόνη εταιρεία –πλην της Vodafone– που επεξεργαζόταν μια πρόταση έχοντας ως deadline να την αποστείλει στον γνωστό συνταγματολόγο χθες βράδυ.

Ωστόσο, κανείς εκ των υποψηφίων δεν ήταν σε θέση να προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει αν η Wind ζητήσει ένα παρεμφερές με τη Vodafone ποσό, που κοστολόγησε τυχόν δική της ανάμειξη με 1 εκατ. ευρώ. Πολύ περισσότερο, κανείς δεν είχε απάντηση για το τι θα συμβεί αν η Wind ζητήσει πίστωση χρόνου για να σχεδιάσει το κατάλληλο λογισμικό, όπως η Vodafone, η οποία πρότεινε να αναβληθούν οι εκλογές για τις 4 Φεβρουαρίου, δηλώνοντας ότι τότε μόνον μπορεί το σύστημά της να είναι έτοιμο.

«Δεν έχουμε να κάνουμε κανένα απολύτως σχόλιο μέχρι να οριστικοποιηθεί από την επιτροπή Αλιβιζάτου ποιες επιλογές υπάρχουν», έλεγαν με σχεδόν ταυτόσημο τρόπο συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ στάση αναμονής τηρούσαν και οι άλλοι συνυποψήψιοί τους. Η μόνη διαφορά που μπορούσε κανείς να διακρίνει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ήταν ο τρόπος που αντιμετώπιζαν τη μεγάλη πλέον πιθανότητα να χρειασθεί μεγάλη αναβολή στον χρόνο των εκλογών. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και του Γιάννη Ραγκούση, χωρίς να το λένε ευθέως, υπονοούσαν ότι ίσως δεν θα αποδειχθεί ωφέλιμη για τη δημιουργία του νέου φορέα η αναβολή των εκλογών, ενώ αντιθέτως τα επιτελεία των Σταύρου Θεοδωράκη, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιάννη Μανιάτη δεν εξέπεμπαν ανάλογη ανησυχία, με τους συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη να αποφεύγουν ακόμη και τη σχετική συζήτηση.

Χθες, πάντως, τηρήθηκε μέχρι κεραίας ένα άλλο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί. Απαξάπαντες οι διεκδικητές κατέθεσαν στην επιτροπή Αλιβιζάτου τις τουλάχιστον 1.000 υπογραφές πολιτών που τους στηρίζουν, όπως ήταν υποχρέωσή τους για να αναδειχθούν και επισήμως υποψήφιοι ηγέτες του νέου φορέα.

Οι υπογραφές

Μάλιστα, σε μια προφανή επίδειξη ισχύος η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε 12.500 υπογραφές πολιτών που τη στηρίζουν, μεταξύ των οποίων και 1.200 νέων ψηφοφόρων κάτω των 36 ετών. Η στόχευσή της ήταν αυτονόητη. Να απαντήσει εμπράκτως σε όσους ισχυρίζονται ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται πρωτίστως στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εκτός από τις 5.000 υπογραφές που κατέθεσε από την Ελλάδα, υπήρχαν και 300 υπογραφές από Ελληνες του εξωτερικού, για να επαναφέρει το αίτημά του να γίνει ψηφοφορία και εξ αποστάσεως.

Στην άτυπη αυτή μάχη εντυπώσεων ακολούθησε, κατά πληροφορίες, ο Κ. Γάτσιος, που κατέθεσε 4.632 υπογραφές, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος με 2.300, ο Απ. Πόντας με 2.000 υπογραφές και ακολούθησαν ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Δημ. Τζιώτης με 1.700, ο Γ. Καμίνης με 1.500, ο Γ. Ραγκούσης με 1.300 και ο Γ. Μανιάτης με 1.250. Εξυπακούεται τέλος ότι οι υπογραφές αυτές θα ελεγχθούν –προφανώς δειγματοληπτικά– προκειμένου να γίνουν και τυπικά δεκτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή