Κ. Σημίτης στην «Κ»: Κρίση, η κοινωνική συνείδηση φθίνει

Κ. Σημίτης στην «Κ»: Κρίση, η κοινωνική συνείδηση φθίνει

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμύθι χαρακτηρίζει ο κ. Κώστας Σημίτης τη θέση της κυβέρνησης ότι το 2018 η Ελλάδα θα μπορεί να αποφασίζει ελεύθερα την πολιτική της.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε άρθρο του στην Καθημερινή, αποδομεί την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αλλά, κυρίως, αναδεικνύει το διττό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης: οι επιπτώσεις της δεν περιορίζονται μόνο στην πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση. Η κοινωνική συνείδηση έχει επίσης συρρικνωθεί δραστικά.

«Η κοινωνική συνείδηση ενδυναμώνεται όσο οι πολίτες διαπιστώνουν ότι οι διαμορφωμένοι τρόποι κοινής συνεννόησης και δράσης εφαρμόζονται, βελτιώνονται, τους εξασφαλίζουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αντίθετα περιορίζεται όταν επικρατούν έντονη αντιπαλότητα, αυθαιρεσία και μονομέρεια στην άσκηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, όταν ο πολίτης διαπιστώνει ότι οι κανόνες συνύπαρξης παραβιάζονται συστηματικά.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι «τα πολιτικά κόμματα απέφυγαν να αναγνωρίσουν τις ευθύνες τους στην έναρξη και στη διαχείριση της κρίσης» και σημειώνει ότι από την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιήθηκαν μύθοι αλλά και χονδροειδή ψέματα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο – παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στην Καθημερινή της Κυριακής και στο epaper application της Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή